Olio Extravergine d'Oliva - Italiaanse olijfolie (Sicilië)

    • Niet jaargeduid.
    • 50cl
    • Olijfolie
    • Bekijk de vervaldatum
  • Olio Extravergine d'Oliva
  • Druivensoorten

    • Cerasuola, Nocellara
  • Regio

    • Sicilië
  • Appellatie

    • Sicilia IGP

Nu beschikbaar

17,85 € incl. btw

  • -10 % uit van 6 producten gekocht
Vlag van België

Voor België, nog maar 190,00 € om gratis verzending te krijgen

{l s=

Voor Frankrijk, klik hier om de verzendtarieven te bekijken

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Firriato

Afkomstig uit de familie-olijfgaarden van Firriato in de provincie Trapani, weerspiegelt deze Italiaanse extra vierge olijfolie de volle rijkdom van haar Siciliaanse terroir. Hoewel de regio vooral bekend is om haar wijnen, staan ook de uitzonderlijke olijfolies er hoog aangeschreven. Deze gouden elixir, gul en medium fruitig, onthult in de mond een subtiele kruidige afdronk, typisch voor de Cerasuola-variëteit. Een onmisbaar ingrediënt op elke Italiaanse tafel.

  • Druivensoorten

    • Cerasuola, Nocellara
  • Regio

    • Sicilië
  • Appellatie

    • Sicilia IGP

Proeverij

  • Visueel Visueel

    Van uiterlijk troebel, heeft het een lichte groene kleur met hints van jade en gele gouden reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket onthult scherpe geuren van olijven, met kenmerkende tonen van mediterrane kruiden

  • In de mond In de mond

    In de mond is het gouden elixer gematigd fruitig, met een subtiele kruidige nasmaak die te danken is aan de Cerasuola.

Meer info

Oorsprong en productie van Olio Extravergine d'Oliva

Net als wijn komt olijfolie voort uit gefermenteerde vruchten en wordt beïnvloed door de geselecteerde 'druivensoorten'. Deze olijfolie bestaat uit twee inheemse variëteiten uit Sicilië: de Cerasuola, geteeld op het Borgo Guarini-landgoed, en de Nocellara, biologisch geteeld op het Baglio Sorià-landgoed. Deze eeuwenoude olijfbomen belichamen de ziel van Sicilië en weerspiegelen de vrijgevigheid en authenticiteit van het mediterrane terroir. Olio Firriato is geclassificeerd als Sicilia IGP, wat de kwaliteit en herkomst garandeert.

De olijven worden geoogst wanneer ze op hun hoogtepunt van rijpheid zijn, in oktober en november. Ze worden met de hand geplukt, met de precieze 'decapage'-methode om een optimale fijnheid van de olie te waarborgen. De vruchten worden vervolgens gesorteerd, gewassen en geperst op stenen rollen: dit proces verbetert de natuurlijke smaak en rijkdom van het eindproduct. De maceratie gebeurt altijd op lage temperatuur. De ongefilterde extra vierge olie wordt vervolgens gebotteld.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen