Olio Extravergine d'Oliva - Italiaanse olijfolie (Sicilië)
-
- Niet jaargeduid.
-
- 50cl
-
- Olijfolie
-
- Bekijk de vervaldatum
-
Druivensoorten
- Cerasuola, Nocellara
-
Regio
- Sicilië
-
Appellatie
- Sicilia IGP
Nu beschikbaar

- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Afkomstig uit de familie-olijfgaarden van Firriato in de provincie Trapani, weerspiegelt deze Italiaanse extra vierge olijfolie de volle rijkdom van haar Siciliaanse terroir. Hoewel de regio vooral bekend is om haar wijnen, staan ook de uitzonderlijke olijfolies er hoog aangeschreven. Deze gouden elixir, gul en medium fruitig, onthult in de mond een subtiele kruidige afdronk, typisch voor de Cerasuola-variëteit. Een onmisbaar ingrediënt op elke Italiaanse tafel.
-
Druivensoorten
- Cerasuola, Nocellara
-
Regio
- Sicilië
-
Appellatie
- Sicilia IGP
Proeverij
-
Visueel
Van uiterlijk troebel, heeft het een lichte groene kleur met hints van jade en gele gouden reflecties.
-
Aan de neus
Het boeket onthult scherpe geuren van olijven, met kenmerkende tonen van mediterrane kruiden
-
In de mond
In de mond is het gouden elixer gematigd fruitig, met een subtiele kruidige nasmaak die te danken is aan de Cerasuola.
Meer info
Oorsprong en productie van Olio Extravergine d'Oliva
Net als wijn komt olijfolie voort uit gefermenteerde vruchten en wordt beïnvloed door de geselecteerde 'druivensoorten'. Deze olijfolie bestaat uit twee inheemse variëteiten uit Sicilië: de Cerasuola, geteeld op het Borgo Guarini-landgoed, en de Nocellara, biologisch geteeld op het Baglio Sorià-landgoed. Deze eeuwenoude olijfbomen belichamen de ziel van Sicilië en weerspiegelen de vrijgevigheid en authenticiteit van het mediterrane terroir. Olio Firriato is geclassificeerd als Sicilia IGP, wat de kwaliteit en herkomst garandeert.
De olijven worden geoogst wanneer ze op hun hoogtepunt van rijpheid zijn, in oktober en november. Ze worden met de hand geplukt, met de precieze 'decapage'-methode om een optimale fijnheid van de olie te waarborgen. De vruchten worden vervolgens gesorteerd, gewassen en geperst op stenen rollen: dit proces verbetert de natuurlijke smaak en rijkdom van het eindproduct. De maceratie gebeurt altijd op lage temperatuur. De ongefilterde extra vierge olie wordt vervolgens gebotteld.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven