Puglia

Ontdek de beste flessen van Leone de Castris en andere wijnen uit Apulië in onze selectie Apulische wijnen, hier of in onze vinotheek. Wij bieden u een brede selectie van wijnen aan!

De Apulië: tussen traditie en moderniteit

Richting de hak van de Italiaanse laars, bevindt zich een regio bekend om zijn prachtige landschappen, zijn olijfolie, zijn antieke en middeleeuwse monumenten, en zijn biologische landbouw. De Pouilles hebben een authentiek terroir, dat is geërfd van eeuwenoude tradities. Maar ze zijn ook een belangrijk wijngebied, met oude wijngaarden en gerenommeerde druivenrassen. Italvin nodigt u uit om een historisch en zonovergoten land te ontdekken.

Beschrijving van de Apulië

Gelegen in het zuidoosten van Italië, zijn de Pouilles verdeeld in 5 provincies (Barletta-Andria-Trani, Brindisi, Foggia, Lecce en Tarente), met als hoofdstad Bari. Het heeft een oppervlakte van 19.358 km² en telt meer dan 4 miljoen inwoners (de Apuliërs). Het is de minst bergachtige regio van het land: omgeven door de Adriatische en Ionische Zee, heeft het 834 km kustlijn, elk even mooi. Als grootse kwekers van olijven en druiven, was het de eerste Italiaanse regio die biologische landbouw ontwikkelde.

Zijn geschiedenis heeft een indruk achtergelaten in een prachtig landschap, bestaande uit antieke ruïnes en middeleeuwse kastelen. De eerste sporen van menselijke aanwezigheid in de Pouilles dateren van meer dan 130.000 jaar geleden. Maar de eerste geschreven bewijzen werden achtergelaten door de Grieken en Romeinen. Daarna hebben Byzantijnen, Noormannen, Aragonezen en Spanjaarden elkaar afgewisseld als heersers over de regio, die uiteindelijk in 1861 bij het Italiaanse Koninkrijk werd gevoegd.

De gastronomie van de Apulië

Na het proeven van de Carpinese (een lokale tarantella-dans), krijgt u waarschijnlijk honger! Dat komt goed uit! De specialiteiten van de Pouilles staan klaar om u tevreden te stellen! Het terroir van de Pouilles is authentiek, en de keuken is traditioneel: laat u verleiden door Taralli (hartige koekjes), Burrata (kaas), Orecchiete (oortjespasta), of Braciole (paardenvlees met Pecorino-kaas). En als dessert is er niets beter dan een granita al' Mandorle di Toritto (amandelgranité uit Toritto, in de provincie Bari).

En natuurlijk hoort er bij een typische maaltijd een goede Apulische wijn! De Pouilles is een belangrijk wijngebied met 38 herkomstbenamingen (4 DOCG, 28 DOC en 6 IGT). De belangrijkste druivensoorten zijn Primitivo, Nero di Troia en Negroamaro. Andere druivenrassen zijn aanwezig, zoals Malvasia Nera, Montepulciano, Susumaniello, Bombine Nero en Aglianico. De meest gewaardeerde wijnen zijn Maiana Rosso Salice Salentino geclassificeerd als Salice Salentino DOC, Salice Salentino Riserva DOC en Primitivo di Manduria Villa Santera DOC. De belangrijkste producent in de regio is de Leone de Castris-wijnmakerij, beroemd om zijn roséwijn Five Roses geclassificeerd als Salento IGT.

Pouilles

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen