Umbria

Ontdek deze regio, bekend als het "groene hart van Italië"! De gastronomie, het landschap en de geschiedenis zullen u zeker bekoren! Maar voordat u dat doet, kom en ontdek onze Umbrische wijnen hier en in onze wijnkelder!

Het Umbrische "Groene Hart" van Italië

Een ideale bestemming voor liefhebbers van uitgestrekte groene landschappen, Umbrië staat bekend om zijn prachtige natuur, unieke terroir en rijke historisch erfgoed. Tussen eeuwenoude steden, typische gastronomie, een mediterraan klimaat en eeuwenoude wijngaarden, deze regio, ook wel het "groene hart van Italië" genoemd, herbergt een schat aan juweeltjes! Was u hier nog niet bekend mee? Neem dan enkele minuten de tijd om het te ontdekken!

Kenmerken van Umbrië

Deze regio in het centrum van Italië wordt begrensd door Toscane, Marche en Lazio. Het is verdeeld in 2 provincies (Perugia en Terni) en heeft een bevolking van 885.000 inwoners. De naam komt van een van de eerste oude stammen die er leefden, de Umbriërs. Umbrië geniet van een uitzonderlijke natuur: doorkruist door de Apennijnen en de rivier de Tiber, is het bedekt met eikenbossen, wijngaarden en olijfboomgaarden. Niet minder dan 6 natuurparken herbergen een buitengewone flora en fauna.

Umbrië, een historische passage

Als een centrale regio van het land is Umbrië sinds het Paleolithicum een ​​onvermijdelijke doorgangsplaats. Na de Griekse periode stichtten de Etrusken de stad Perugia. Na de val van het Romeinse Rijk werd de regio achtereenvolgens overspoeld door barbaren. In de middeleeuwen, in 1181, werd Saint Francis of Assisi hier geboren. Na een korte Napoleontische overheersing en vervolgens pauselijke heerschappij, werd Umbrië in 1860 opgenomen in het Koninkrijk Italië tijdens de Risorgimento, maar kreeg het zijn huidige grenzen in 1927.

Culinair genot in Umbrië

Dankzij zijn bewogen geschiedenis heeft Umbrië een uniek terroir geërfd met zowel Romeinse als middeleeuwse invloeden. De Umbrië culinaire traditie omvat olijfolie, varkensvlees delicatessen en typische producten zoals de Jambon de Norcia, de zwarte truffel van Valnerina, de pasta Ciriole en Umbricelli, de Frittata omelet en amandelkoekjes Tozzetti.

Ook op het gebied van wijnbouw is het erfgoed rijk. De wijnstokken zijn al aanwezig in Umbrië sinds de Etruskische tijd en bevinden zich vooral ten zuiden van Perugia, waar ze profiteren van een mediterraan klimaat en een rijke klei-kalksteen bodem. De lokale druivensoorten zijn Trebbiano (hier Procanico genoemd), Torgiano, Orvieto Bianco, Grechetto, Malvasia, Sagrantino en Montefalco. De Umbriaanse wijnen zijn goed voorzien van 23 herkomstbenamingen (2 DOCG, 15 DOC en 6 IGT), waarvan de eerste DOC in 1968 werd geïntroduceerd. Een van de meest gewaardeerde wijnen is de Sagrantino di Montefalco DOCG.

Ombrie

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen