Sicilia

We hebben helaas geen mogelijkheid om je naar Sicilië te teleporteren... Maar we hebben een uitgebreid assortiment Siciliaanse wijnen om je aan te bieden, hier of in onze vinotheek!

De Sicilië: vulkanisch en mythisch

Als we een synoniem voor Sicilië moesten vinden, zou het "mythische rijkdom" zijn... Deze Italiaanse regio is op zichzelf al een symbool van de oudheid. Het is omringd door de Middellandse Zee, Tyrrheense Zee en Ionische Zee. De landschappen, architectuur, keuken, wijngaarden en cultureel erfgoed zijn een dagelijkse betovering! Dus pak je koffers in, Italvin biedt je een enkele reis naar het "Eiland van de Zon" (vgl. De Odyssee)!

Kenmerken van Sicilië

Vulkanisch, oud, prachtig, mysterieus... De woorden ontbreken niet als het gaat om het beschrijven van Sicilië! Deze autonome regio van Italië wordt omringd door 6 andere kleine eilanden: Stromboli, Eolische eilanden, Egaden, Pantelleria en Pelagische eilanden. Archimedes, Salvatore Adamo en Roberto Bellini zijn hier geboren en er wonen 5 miljoen mensen op een grondgebied van 25.708 km². En wat een grondgebied! Heuvelachtig, kalkstenen bergen en zeldzame vlaktes, omgeven door 1484 km kust en stranden... Sicilië is ook een vulkanisch gebied, met de Vulcano, Stromboli en vooral de Etna, die allemaal nog steeds actief zijn.

Sicilië heeft 9 plaatsen die zijn opgenomen in het Werelderfgoed van UNESCO, waaronder Griekse tempels, Romeinse ruïnes, Normandische monumenten, gotische forten en baroksteden: een buitengewone erfenis uit het verleden, die begint 20.000 jaar voor Christus, toen de eerste mensen, de Sicaniërs, arriveerden. Daarna kwamen de Grieken (die het Sik noemden, "eiland van vruchtbaarheid") en de Romeinen (die het Trinacria noemden vanwege de driehoekige vorm), en werden vervolgens verdreven door de Moslims in 827. De regio heeft invasies van Normandiërs, Fransen en Aragonezen ondergaan tot de Spaanse overheersing in 1415. Sicilië sloot zich pas in 1861 aan bij het Koninkrijk Italië, met de Risorgimento.

De Siciliaanse keuken

Hoewel het klimaat erg droog is, met extreme droogte in het zuiden van het eiland en de Sirocco (warme wind), heeft de regio een bloeiende landbouw, met vijgen van Barbarije, pistachenoten, veeteelt en vooral de grootste wijngaard van Italië! Er zijn ongeveer twintig inheemse druivensoorten, waaronder Nero d'Avola, Nerello Masclese en Perricone, en enkele buitenlandse druivensoorten zoals Merlot en Chardonnay. Er zijn 34 Siciliaanse appellaties, waaronder slechts 1 DOCG (Cerasuolo di Vittoria). 

Maar je moet ook eten! Geniet van een multiculturele keuken, geërfd van de vele beschavingen die Sicilië hebben bewoond: Pesce Spade Siciliano (zwaardvis op Siciliaanse wijze), Anelli (pasta in de vorm van ringen), Caponata (aubergines, paprika's, tomaten, olijven, selderij en kappertjes), en Cannoli (gebak in de vorm van rolletjes gevuld met een ricottabereiding).

Sicile

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen