Emilia-Romagna

Reis naar Emilia-Romagna vanuit huis en ontdek onze Lambrusco en andere wijnen uit deze regio hier en in onze wijnwinkel!

Welkom in Emilia-Romagna!

Beroemd om haar gastronomie, haar terroir en de vele Italiaanse persoonlijkheden die er geboren zijn, is Emilia-Romagna een van de rijkste regio's van Italië, zowel economisch als cultureel en artistiek. Tussen complexe landschappen en gevarieerde klimaten neemt Italvin je mee naar het land van balsamicoazijn en Bolognesesaus, maar vooral naar een belangrijk en erkend wijngebied met diverse druivensoorten...

Kenmerken van Emilia-Romagna

Deze regio van 22.446 km² ligt in het noorden van Italië en herbergt meer dan 4 miljoen inwoners, verspreid over 9 provincies: Bologna, Ferrara, Forlì-Cesena, Modena, Parma, Piacenza, Ravenna, Reggio Emilia en Rimini. Het land van Emilia-Romagna bestaat uit drie verschillende soorten landschappen (en dus bodems): de Povlakte met zijn kleiige bodem, de Apennijnen met zijn zandsteen en de kalkstenen heuvels die de twee gebieden scheiden. De klimaten zijn ook verschillend, continentaal in het centrum en mediterraan nabij de kust.

Als geboorteplaats van vele persoonlijkheden, zoals zanger Zucchero, de automobielfabrikanten Ferrari en Lamborghini en de componist Verdi, herbergt het ook de oudste universiteit van het land, doordrenkt van een complex historisch erfgoed: Emilia-Romagna is ontstaan uit twee regio's met verschillende geschiedenissen, invasies en veroveringen. Wist je bijvoorbeeld dat de provincie Parma ooit een Frans departement was?

De keuken van Emilia-Romagna

Dankzij haar verleden heeft de regio een belangrijk gastronomisch en oenologisch erfgoed. De hoofdstad Bologna heeft haar naam gegeven aan de bekende Bolognesesaus. Maar de lijst met Emiliaans-Romeinse specialiteiten is lang: Parmaham, balsamicoazijn, de kazen Parmigiano Reggiano en Grana Padano, de tagliatelle... En als je de kans krijgt om naar Emilia-Romagna te reizen, mag je de typische zoete lekkernijen niet missen, zoals Pan Speziale (een amandelbrood bedekt met gekonfijt fruit zoals vijgen, sinaasappels, kersen en peren).

Natuurlijk mag je de Emiliaans-Romeinse wijnen niet missen, die profiteren van 31 appellaties (2 DOCG, 18 DOC en 11 IGT). De druivensoorten Canaiolo, Lambrusco en Malvasia worden vergezeld door Sangiovese en Pignoletto, onder andere.

Emilie Romagne

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen