Lambrusco Reggiano Dolce - zoete Italiaanse rode mousserende wijn (Emilia-Romagna) 75cl

  • Lambrusco Reggiano dolce
  • Jaar van productie

    • Niet jaargeduid.
  • Alcoholpercentage

    • 8,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 2 jaar

5,84 € incl. btw

  • Begeleiding Pizza's Begeleiding - Pizza's
  • Begeleiding Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Medici Ermete

Hier zijn we in Noord-Italië, in Emilia-Romagna, het thuisland van Lambrusco! Geproduceerd door het huis Medici Ermete, is de Lambrusco Reggiano Dolce een verrassende, fruitige en zeer aromatische mousserende wijn! Het zal zeker in de smaak vallen bij mensen die van intense en frisse mousserende rode wijn houden.

  • Soort Soort

    • Mousserende wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Emilie Romagne
  • Druivensoort Druivensoort

    • Lambrusco Salamino, Lambrusco Marani
  • Appellatie Appellatie

    • Lambrusco Dolce DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 8° - 10°

Meer informatie

Vinificatie van Lambrusco Reggiano Dolce

Deze Italiaanse wijn, geclassificeerd als Reggiano DOC, is samengesteld uit 50% Lambrusco Salamino en 50% Lambrusco Marani, twee inheemse druivensoorten uit Emilia-Romagna, die al sinds de oudheid in dit buitengewone gebied worden gekweekt. De provincie Reggio Emilia is ook de geboorteplaats van Parmigiano Reggiano, Mortadella en balsamicoazijn, evenals de Italiaanse vlag, die hier in 1797 werd geboren. De wijnstokken groeien in een zeer vruchtbare kleigrond op de hoogvlaktes, profiterend van een ideaal klimaat.

De oogst vindt plaats tussen de tweede en derde week van september. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geoogst. Het huis Medici Ermete werkt met passie, tussen oenologische traditie en technologische moderniteit. De alcoholische en malolactische fermentaties, evenals de vinificatie, verlopen op natuurlijke wijze: de druiven worden gevinifieerd volgens de Charmat-methode (of Martinotti-methode), met een korte maceratie. De Reggiano Lambrusco wordt gebotteld met de gassen die ontstaan tijdens de fermentatie.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur van de wijn is zeer levendig robijnrood, met mooie fijne bubbels.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is een fruitige betovering met tonen van kers, aardbei en framboos, vermengd met charmante violette noten.

  • In de mond In de mond

    Op de tong is deze sprankelende wijn als een zachte omhelzing: de smaak is fris en zoet, aangenaam evenwichtig tussen zoetheid en zuurgraad, met gebalanceerde tannines en levendige, aanhoudende smaken van rood fruit.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Pizza's Begeleiding - Pizza's
  • Begeleiding Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts

Deze Italiaanse wijn past perfect bij pizza's, evenals bij fruit en desserts.

Idee voor een gerecht: vanille panna cotta met rood fruit.

Kwantiteitskorting(en)

Kwantiteit Korting U bespaart
6 -10% tot 3,51 €

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen