Assolo Reggiano Lambrusco Secco 2020 - Italiaanse bruisende rode wijn (Emilia-Romagna) 75cl

  • Assolo Reggiano secco Lambrusco 2020
  • Jaar van productie

    • 2020
  • Alcoholpercentage

    • 11,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 2-3 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

10,12 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Medici Ermete

Geproduceerd door Medici Ermete in de regio Emilia-Romagna, en meer specifiek in het oude Emilia, is de Assolo Secco een fijn bruisende, droge Italiaanse wijn die de smaakpapillen van liefhebbers van fruitige en evenwichtige Lambrusco zal verrukken.

  • Soort Soort

    • Mousserende wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Emilie Romagne
  • Druivensoort Druivensoort

    • Ancellotta 51%, Lambrusco Salamino 49%
  • Appellatie Appellatie

    • Reggiano Secco DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 14° - 16 °

Meer informatie

L'Assolo Reggiano Lambrusco Secco behoort tot de top 10 van Italiaanse bruisende rode wijnen!

De provincie Reggio Emilia, gelegen in het noorden van Italië, is een wijngebied met de Reggiano DOC-classificatie, dat overeenkomt met de historische regio Emilia. Het is de bakermat van balsamicoazijn, Parmezaanse kaas en Lambrusco. De Assolo Secco, waarvan de eerste oogst dateert uit 2006, heeft meerdere prijzen gewonnen en behoort tot de top 10 van Italiaanse bruisende rode wijnen. Het is het resultaat van de blend van twee inheemse druivensoorten uit Emilia-Romagna: 51% Ancellotta en 49% Lambrusco Salamino. De wijngaarden bevinden zich op het landgoed Tenuta i Quercioli, op de hoogvlaktes van de regio, en profiteren van vruchtbare kleigrond en optimale klimatologische omstandigheden.

De druiven worden met de hand geoogst zodra ze rijp zijn. Vervolgens worden ze voorzichtig geperst en eerst gefermenteerd in thermo-gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Een tweede fermentatie volgens de Martinotti-methode (of Charmat) wordt vervolgens uitgevoerd in een autoclaaf bij een gecontroleerde temperatuur van 20°C. Het proces wordt gestopt zodra het gewenste alcoholpercentage is bereikt. Ten slotte wordt de wijn gefilterd in zogenaamde "tirage"-tanks, waar hij rijpt tot hij wordt gebotteld. Uiteindelijk wordt de Lambrusco gedecanteerd en gebotteld, en vervolgens op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is intens robijnrood, met een fijne en briljante pareling.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is intens en fruitig, typerend voor de Lambrusco-druif, met tonen van rijpe rode en zwarte vruchten zoals kersen, pruimen, cranberry en bramen.

  • In de mond In de mond

    In de mond is de wijn tegelijkertijd droog en fruitig. Het geeft het gehemelte rondheid en frisheid. De afdronk is levendig, harmonieus en prettig aanhoudend.

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Pizza's Begeleiding - Pizza's
  • Pasta Begeleiding - Pasta
  • Vleeswaren Begeleiding - Vleeswaren

Deze bruisende wijn is perfect om te combineren met charcuterie, gegrild rood vlees, gastronomische pizza's, pittige gerechten en gerijpte kazen.

Gerechtidee: tortelli met kruiden (recept van Medici Ermete).

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen