Assolo Reggiano Lambrusco Secco 2020 - Italiaanse bruisende rode wijn (Emilia-Romagna)
-
- 2020
-
- 11,5%
-
- 75cl
-
- Mousserende wijn
-
Kleur
- Rood
-
Druivensoorten
- Ancellotta 51%, Lambrusco Salamino 49%
-
Regio
- Emilie Romagne
-
Appellatie
- Reggiano Secco DOC
-
Rijping op vat
- Nee
-
Serveertemperatuur
- 14° - 16 °
Nu beschikbaar
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Geproduceerd door Medici Ermete in Emilia-Romagna, is de Assolo Secco een fijn mousserende, droge Lambrusco uit Italië. Hij zal liefhebbers van fruitige en harmonieuze wijnen zeker bekoren. In de mond combineert hij elegantie met een perfecte mix van frisheid en rondheid. De afdronk is levendig, evenwichtig en aangenaam aanhoudend. Een ideale Italiaanse mousserende wijn voor bij het aperitief of om lichte gerechten op een gezellige manier te begeleiden.
-
Kleur
- Rood
-
Druivensoorten
- Ancellotta 51%, Lambrusco Salamino 49%
-
Regio
- Emilie Romagne
-
Appellatie
- Reggiano Secco DOC
-
Rijping op vat
- Nee
-
Serveertemperatuur
- 14° - 16 °
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De kleur is intens robijnrood, met een fijne en briljante pareling.
-
Aan de neus
Het boeket is intens en fruitig, typerend voor de Lambrusco-druif, met tonen van rijpe rode en zwarte vruchten zoals kersen, pruimen, cranberry en bramen.
-
In de mond
In de mond is de wijn tegelijkertijd droog en fruitig. Het geeft het gehemelte rondheid en frisheid. De afdronk is levendig, harmonieus en prettig aanhoudend.
Wijn/spijs combinaties
-
Rood vlees
-
Pizza's
-
Pasta
-
Vleeswaren
Deze bruisende wijn is perfect om te combineren met charcuterie, gegrild rood vlees, gastronomische pizza's, pittige gerechten en gerijpte kazen.
Gerechtidee: tortelli met kruiden (recept van Medici Ermete).
Meer info
L'Assolo Reggiano Lambrusco Secco behoort tot de top 10 van Italiaanse bruisende rode wijnen!
De provincie Reggio Emilia, gelegen in het noorden van Italië, is een wijngebied met de Reggiano DOC-classificatie, dat overeenkomt met de historische regio Emilia. Het is de bakermat van balsamicoazijn, Parmezaanse kaas en Lambrusco. De Assolo Secco, waarvan de eerste oogst dateert uit 2006, heeft meerdere prijzen gewonnen en behoort tot de top 10 van Italiaanse bruisende rode wijnen. Het is het resultaat van de blend van twee inheemse druivensoorten uit Emilia-Romagna: 51% Ancellotta en 49% Lambrusco Salamino. De wijngaarden bevinden zich op het landgoed Tenuta i Quercioli, op de hoogvlaktes van de regio, en profiteren van vruchtbare kleigrond en optimale klimatologische omstandigheden.
De druiven worden met de hand geoogst zodra ze rijp zijn. Vervolgens worden ze voorzichtig geperst en eerst gefermenteerd in thermo-gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Een tweede fermentatie volgens de Martinotti-methode (of Charmat) wordt vervolgens uitgevoerd in een autoclaaf bij een gecontroleerde temperatuur van 20°C. Het proces wordt gestopt zodra het gewenste alcoholpercentage is bereikt. Ten slotte wordt de wijn gefilterd in zogenaamde "tirage"-tanks, waar hij rijpt tot hij wordt gebotteld. Uiteindelijk wordt de Lambrusco gedecanteerd en gebotteld, en vervolgens op de markt gebracht.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Andere wijnen van deze producent
-
Concerto Lambrusco Rosso Secco BIO 2023 - Italiaanse droge bruisende rode wijn (Emilia-Romagna)
16,20 €Wijn/spijs combinaties
-
Rood vlees
-
Pasta
-
Vleeswaren
Deze bruisende wijn is perfect om te combineren met charcuterie, gegrild rood vlees, gastronomische pizza's, pittige gerechten en gerijpte kazen.
Gerechtidee: tortelli met kruiden (recept van Medici Ermete).
Prijzen
-
Gambero Rosso - Tre bicchieri - Rouge
-
Rood vlees
-
Quercioli Reggiano Lambrusco Rosso Secco - droge Italiaanse mousserende rode wijn (Emilia-Romagna)
7,33 €Wijn/spijs combinaties
-
Pasta
-
Nagerechten of desserts
Deze bruisende wijn is perfect om te combineren met charcuterie, gegrild rood vlees, gastronomische pizza's, pittige gerechten en gerijpte kazen.
Gerechtidee: tortelli met kruiden (recept van Medici Ermete).
Prijzen
-
Gambero Rosso - Due bicchieri
-
Pasta
-
Quercioli Lambrusco Reggiano Rosso Dolce - mousserende rode wijn (Emilia-Romagna)
6,34 €Wijn/spijs combinaties
-
Pizza's
-
Nagerechten of desserts
Deze bruisende wijn is perfect om te combineren met charcuterie, gegrild rood vlees, gastronomische pizza's, pittige gerechten en gerijpte kazen.
Gerechtidee: tortelli met kruiden (recept van Medici Ermete).
Prijzen
-
Gambero Rosso - Due bicchieri
-
Pizza's
-
Quercioli Lambrusco Rosato Dolce - Italiaanse zoete bruisende roséwijn (Emilia-Romagna)
6,34 €Wijn/spijs combinaties
-
Pizza's
-
Schaal- en schelpdieren
-
Nagerechten of desserts
-
Cocktails
Deze bruisende wijn is perfect om te combineren met charcuterie, gegrild rood vlees, gastronomische pizza's, pittige gerechten en gerijpte kazen.
Gerechtidee: tortelli met kruiden (recept van Medici Ermete).
Prijzen
-
Gambero Rosso - Due bicchieri
-
Pizza's
-
Lambrusco Bianco Dolce - Italiaanse zoete bruisende witte wijn (Emilia-Romagna)
5,00 €Wijn/spijs combinaties
-
Nagerechten of desserts
Deze bruisende wijn is perfect om te combineren met charcuterie, gegrild rood vlees, gastronomische pizza's, pittige gerechten en gerijpte kazen.
Gerechtidee: tortelli met kruiden (recept van Medici Ermete).
-
Nagerechten of desserts