Trentino

Helaas hebben we momenteel nog geen wijn uit Trentino om aan u te presenteren... We zijn op zoek naar pareltjes uit de regio! We hopen u binnenkort iets te kunnen aanbieden. In de tussentijd nodigen we u uit om een Williams-peer en een witte Müller-Thurgau grappa te ontdekken.

Het Trentino: het meest Oostenrijkse deel van Italië!

Het Trentino, een bergachtige en toeristische regio in Italië, heeft een geschiedenis, een situatie en een "een beetje" speciale keuken. Alle avonturen uit zijn verleden hebben een specifieke erfenis en erfgoed achtergelaten, die zowel Oostenrijkse, Duitse als Italiaanse kenmerken hebben. Deze complexiteit komt tot uiting in het landschap, de gastronomie en de wijnen van Trentino, en Italvin nodigt u uit om ze te ontdekken.

Beschrijving van Trentino

Trentino, officieel bekend als de "autonome provincie Trente", is een gebied van 6207 km² in het noordoosten van Italië, ten zuiden van de Alpen. Het maakt deel uit van de autonome regio Trentino-Zuid-Tirol. De rotsachtige bodem herbergt 166 gemeenten en 3 natuurparken (50% van het gebied is bedekt met bossen die bruine beren, gemzen, enz. herbergen). Zijn naam, afgeleid van het Latijnse Tridentum, werd in de 17e eeuw aan het gebied toegekend. Het continentale klimaat is eerder Alpien en ruw, maar de kleine vlaktes hebben een meer mediterraan klimaat, waardoor de teelt van olijfbomen en wijngaarden mogelijk is.

Het Trentino-gebied werd 2000 jaar voor Christus gekoloniseerd, gevolgd door de Rhaetiërs (een stam vergelijkbaar met de Etrusken). In de 1e eeuw voor Christus vestigden de Romeinen zich in het gebied tot de kerstening van het land tijdens de Middeleeuwen. Na een Duitse periode (1815) was Trentino het belangrijkste strijdtoneel tussen de legers van Italië en Oostenrijk-Hongarije tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het stond onder nazibestuur in 1943 en was een belangrijke plaats van verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gebied werd officieel autonoom en Italiaans in 1946, maar deelt sinds 1990 een coalitie met Oostenrijk.

Specialiteiten van Trentino

De belangrijkste gewassen in Trentino zijn fruit (vooral appels), honing uit Altopiano di Asiago, wijnstokken en olijven; trouwens, Trentino is de enige regio in Italië die groene olijfolie produceert. Hoewel de keuken soms Duitse invloeden heeft, blijven de gerechten typisch, zoals Trentingrana (lokale Grana Padano DOP), Canederli (deegballen) en Risotto Rosso (risotto met rode wijn).

Op het gebied van wijnbouw hebben de wijnboeren altijd hun wijngaarden op de bergachtige hellingen van de Alpen geteeld. Met de nabijheid van Oostenrijk zijn de wijnen van Trentino soms samengesteld uit Duitse variëteiten, maar de meest voorkomende druivensoorten zijn Pinot Nero, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Teroldego, die wijnen met een levendige fruitige smaak en zachte tannines opleveren. Trentijnse wijnen met een DOC-aanduiding zijn onder andere Casteller, Teroldego Rotaliano (DOC sinds 1971), Trentino (DOC sinds 1971, ook toegekend aan Vino Santo Trentino, een zoete gele wijn), Trento (een mousserende witte wijn waarvan de DOC dateert uit 1993) en Trentino Superiore. Het product dat we u aanbieden uit Trentino is de Grappa Müller Thurgau.

Trentin

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen