Aglianico del Beneventano - Italiaanse rode wijn (Campanië) 75cl - 2021

  • Aglianico del Beneventano
  • Alcoholpercentage

    • 14%
  • Bewaarpotentieel

    • 5 jaar

9,62 € incl. btw

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Pizza's Begeleiding - Pizza's
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Tombacco/ Anno Domini/ Trevisana

Vroeger bekend als "Enotria" ("Land van de wijn") door de Grieken uit de pre-Romeinse periode, draagt Campanië deze naam nog steeds terecht. Het is in deze regio in het zuiden van Italië dat de Aglianico del Beneventano van het huis Tombacco is ontstaan. Het is een warme halfzoete rode wijn die liefhebbers van fruitige wijnen zeker niet onverschillig zal laten!

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Campanie
  • Druivensoort Druivensoort

    • Aglianico 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Aglianico del Beneventano IGT
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • ja
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°-20°

Meer informatie

Geschiedenis en wijnbereiding van de Aglianico

De wijngaarden waaruit deze Italiaanse rode wijn afkomstig is, zijn het middelpunt van talloze legendes: de Aglianico is een zeer oude druivensoort uit Campanië, die al in de 12e eeuw voor Christus bestond. Waarschijnlijk geïmporteerd door Griekse kolonisten vóór de oudheid, wordt hij verbouwd in de klei-kalksteen bodem op zonnige heuvels, destijds bekend als de "Landen van Bacchus", tussen de bries van de Tyrrheense Zee en de frisheid van de Apennijnen. Door zijn geografische ligging heeft de Aglianico de classificatie IGT del Beneventano.

De druiven worden rijp en met de hand geoogst. De wijnbereiding is traditioneel: de alcoholische fermentatie bij 25°C omvat de eerste drie dagen meerdere dagelijkse 'remontages', gevolgd door één per dag, maar langer. Daarna worden de schillen afgetapt en zacht geperst voordat de malolactische fermentatie begint. Twee of drie keer wordt overgegoten voordat de rijping in twee delen begint: in eiken vaten van 500 liter en in roestvrijstalen tanks. Ten slotte wordt de cuvée gebotteld en op de markt gebracht.

Veel medailles!

Médailles Aglianico del Beneventano

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    Het visuele aspect is intrigerend: de kleur is zeer donkerrood, met lichte paarse reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is complex en fruitig, met aantrekkelijke tonen van rood fruit, vergezeld van vanille- en kruidige aroma's.

  • In de mond In de mond

    Bij het proeven is de aanzet uitstekend en omhullend. De wijn is elegant en vol, met fijne tannines. De geurige tonen van fruit en kruiden blijven zelfs na de afdronk aanhouden.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Pizza's Begeleiding - Pizza's
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta

Deze Italiaanse wijn, trots op zijn wortels, past uitstekend bij geroosterd rood vlees en gerijpte kazen.

Ideale gerecht: knoflook geroosterde biefstuk.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen