Cirò Rosso Superiore BIO 2021 - Italiaanse rode wijn (Calabrië) 75cl

  • Cirò Rosso
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 5-7ans
  • Inhoud

    • 75cl

10,77 € incl. btw

13,03 € incl. btw

  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
  • Begeleiding Lamsvlees Begeleiding -  Lamsvlees
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Santa Venere

De belangrijkste wijnbenaming in de regio Calabrië is de DOC Cirò, die ook de oudste is.

Cirò Rosso is een stille rode wijn geproduceerd door het huis Santa Venere voor hun Terroir-reeks. Gemaakt van biologische landbouw, zal het liefhebbers van authentieke en intense wijnen bekoren.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Calabre
  • Druivensoort Druivensoort

    • Gaglioppo 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Cirò Rosso DOP
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

De oorsprong en vinificatie van Cirò Rosso Superiore BIO

Santa Venere is een biologische wijnkelder uit Calabrië die bekend staat om de authenticiteit en kwaliteit van haar wijnen. Ze produceren Cirò Rosso met respect voor de oudste inheemse druivensoort van Calabrië: de Gaglioppo. In dit zonovergoten deel van Italië, gelegen in de heuvels nabij de Middellandse Zee, profiteren de wijngaarden van verfrissende zeewinden en een rijke sedimentaire bodem. Dankzij de samenstelling en locatie draagt deze rode wijn de Cirò DOC-classificatie, die alleen wordt toegekend aan wijnen die minimaal 95% Gaglioppo bevatten.

De oogst, traditioneel met de hand gedaan, vindt plaats in de eerste tien dagen van oktober. De hoogwaardige druiven worden geoogst en zacht geperst. Ze fermenteren gedurende 9 maanden in thermo-gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de Cirò gebotteld en rijpt hij nog 2 maanden voordat hij op de markt komt. Volgens de producent is dit een wijn die gedurende de eerste 5 jaar na de oogst aan kwaliteit wint.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is een vrij lichte robijnrode tint.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is diep en fruitig, met intense tonen van kers, braam, bosbes, verse rozen en een vleugje zilte kruiden.

  • In de mond In de mond

    Bij het proeven is de Cirò Rosso droog en evenwichtig, met de smaak van fruit die zich in de neus manifesteert. De tannines zijn aanwezig en zacht. De afdronk met vegetale en zeeachtige tonen is aanhoudend.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
  • Begeleiding Lamsvlees Begeleiding -  Lamsvlees

Dit biologische wijn past perfect bij zowel rood als wit vlees, en bij de stevige gerechten van onze grootmoeders.

Gerechtidee: polpette alla mammolese (gehaktballen van vlees en groenten).

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen