Vurgadà Rosso BIO 2021 - biologische rode wijn (Calabrië) 75cl

  • Vurgada
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 14%
  • Bewaarpotentieel

    • 6-8 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

16,52 € incl. btw

19,99 € incl. btw

  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Santa Venere

Geproduceerd door Santa Venere, is de Vurgadà rosso een Italiaanse wijn die gedijt in een ideale omgeving voor het produceren van kwaliteitsvolle rode wijnen. Deze karakteristieke wijn uit Calabrië is stevig, robuust en heeft zijdezachte tannines, en blijft indruk maken!

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Calabre
  • Druivensoort Druivensoort

    • Merlot 35%
  • Appellatie Appellatie

    • Calabria IGP
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 6 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Betekenis van "Vurgadà

"Vurgadà" is de naam van een fascinerende en surrealistische locatie, versierd met een natuurlijke vijver waar het vee vroeger rustte. Nu omringd door wijngaarden, verrijkt deze waterplas wat ooit rotsachtig terrein was en blijkt ideaal te zijn voor het produceren van kwaliteitsvolle Italiaanse rode wijnen zoals Vurgadà Rosso.

Productie van Calabrische rode wijn Vurgadà Rosso

Het BIO Santa Venere-landgoed strekt zich uit over ongeveer 150 hectare op de heuvels van het oude land van Cirò, een kleine stad in Calabrië in de provincie Crotone met een zeer oude geschiedenis, bijzonder belangrijk vanwege zijn geschiedenis en cultuur. De gronden behoren sinds 1600 toe aan de familie Scala.

De wijnen van het Santa Venere-landgoed worden geproduceerd met druiven van biologische landbouw. Ze produceren AOC Cirò en IGP Calabria-wijnen.

Vinificatie van Vurgadà

De Vurgadà Rosso BIO is gemaakt van 100% Nerello Capuccio-druiven. De druiven van de Vurgadà rosso worden geoogst in de eerste tien dagen van oktober, de wijnstokken zijn getraind volgens een espaliersysteem. Vervolgens werd de Vurgadà zes maanden gerijpt in eikenhouten vaten en tot slot nog eens zes maanden in de fles voordat hij wordt verkocht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    Bij het bekijken heeft de Vurgadà Rosso een intense robijnrode kleur met paarse reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    In de neus komt een mooie aromatische complexiteit naar voren met aroma's van rijp rood fruit, maar ook gedroogde bloemen. Deze vermengen zich met elegante tabaksnoten. Je zult ook aangename muntachtige tonen vinden!

  • In de mond In de mond

    Op het gehemelte is hij vol, krachtig met zijdeachtige tannines. De afdronk is zacht en elegant.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild

De Vurgadà rosso is een Italiaanse rode wijn, ideaal om te combineren met rood vlees, gegrild of gebraden vlees en stoofschotels.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen