Cirò Bianco BIO 2022 - Italiaanse witte wijn (Calabrië) 75cl

  • Cirò Bianco 2021
  • Jaar van productie

    • 2022
  • Alcoholpercentage

    • 12,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 5 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

10,76 € incl. btw

13,02 € incl. btw

  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
  • Begeleiding Schaal- en schelpdieren Begeleiding - Schaal- en schelpdieren
  • Begeleiding Vis Begeleiding - Vis
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Santa Venere

Samengesteld uit een van de oudste druivensoorten van Calabrië, is Cirò Bianco een droge witte wijn geproduceerd door het huis Santa Venere voor hun Terroir-reeks. Gemaakt van biologische landbouw, zal het mensen aanspreken die op zoek zijn naar authenticiteit en frisheid.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Wit
  • Regio Regio

    • Calabre
  • Druivensoort Druivensoort

    • Greco 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Cirò Bianco DOP
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 12°- 14°

Meer informatie

Oorsprong en Vinificatie van Cirò Bianco BIO

Santa Venere is de naam van het kleine beekje dat door de biologische wijnkelder in Calabrië stroomt, bekend om de uitmuntendheid van haar wijnen, die ze produceert door natuurlijke hulpbronnen van het land te gebruiken in plaats van chemicaliën. Naast de DOP-aanduiding wordt dit engagement voor milieubescherming en biodiversiteit gewaardeerd met de Valoritalia-certificering. In deze geest cultiveert ze de Greco, de inheemse druivensoort van Calabrië die de Cirò Bianco vormt. Deze variëteit, geïmporteerd door Griekse kolonisten, wordt geteeld in de wijngaarden van het Voltagrande-landgoed. De druiven gedijen onder de zon op de hellingen van heuvels nabij de Middellandse Zee, die verfrissende zeewind met zich meebrengt.

De oogst, traditioneel en met de hand gedaan, vindt plaats tijdens de eerste tien dagen van september. De hoogwaardige druiven worden geoogst en vervolgens gedurende 8 tot 10 uur in een koelkamer geplaatst om de temperatuur te verlagen en oxidatie te voorkomen. De alcoholische gisting vindt plaats in thermo-gecontroleerde roestvrijstalen tanks gedurende 5 maanden. Na zorgvuldige botteling rust de biologische wijn gedurende 1 maand in een temperatuur gecontroleerde kelder.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is lichtgeel, bijna transparant.

  • Aan de neus Aan de neus

    De neus is fruitig met tonen van citrus (citroen) en gele vruchten (perzik, nectarine) en groene appel. Aromatische hints van tropisch fruit (ananas en passievrucht) voegen zich bij dit bijzonder frisse boeket.

  • In de mond In de mond

    De smaak is weelderig en tegelijkertijd delicaat. De tropische fruitnuances komen goed naar voren, met een typische en aangename kruidige toets. De afdronk is goed in balans, fris en nodigt uit tot nog een slok.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
  • Begeleiding Schaal- en schelpdieren Begeleiding - Schaal- en schelpdieren
  • Begeleiding Vis Begeleiding - Vis

Deze witte wijn past perfect bij zeevruchten, vis en goed gekruide pasta. Je kunt hem ook als aperitief drinken.

Gerechtidee: aumonières van mosselen en coquilles Saint-Jacques.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen