Barbaresco 2021 - Italiaanse rode wijn (Piemonte) 75cl

  • Barbaresco
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 10-15 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

32,85 € incl. btw

In winkelwagen

Dit product is niet meer op voorraad

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

We nemen contact met u op wanneer dit artikel weer beschikbaar is

Versturen
  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Prunotto / Antinori

Geproduceerd door het huis Antinori, is Barbaresco een rustige rode wijn, geclassificeerd als DOCG, en geteeld op het Prunotto-landgoed. Het is een aromatische en zachte Piemontese wijn die de smaakpapillen zal verrukken die op zoek zijn naar elegantie en harmonie.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Piemonte
  • Druivensoort Druivensoort

    • Nebbiolo 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Barbaresco DOCG
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 12 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Cultuur en vinificatie van de Barbaresco

Het domein werd opgericht in 1923 door Alfredo Prunotto en werd in 1989 gekocht door Antinori. De wijngaarden bevinden zich in de vlaktes van Alba, in de regio's Treiso en Neive, een wijngebied met een rijke historische en culturele traditie. Barbaresco is samengesteld uit Nebbiolo, een inheemse druivensoort van Piemonte. De wijnstokken groeien in bodems die ongeveer 10 miljoen jaar oud zijn en bekend staan als "fossiele mergel van Sainte-Agathe," rijk aan zink, mangaan en boor. Het klimaat in 2019 was variabel: milde winters werden gevolgd door koude en regenachtige lente, wat de opbrengst beperkte. De zomerse temperaturen en regelmatig snoeien zorgden ervoor dat de druiven en hun kwaliteit behouden bleven.

De oogst vond plaats van 13 tot 19 oktober. De zorgvuldig geselecteerde druiven werden ontdaan van hun steeltjes en zacht geperst. De alcoholische gisting met maceratie op de schillen duurde 8 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 30°C. De malolactische gisting was voltooid voor het einde van de winter. De rijping van 12 maanden vond plaats in Franse eikenhouten vaten van verschillende maten: een deel van de wijn in nieuwe vaten en het andere deel in vaten van de tweede passage. Daarna werd het gebotteld en op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is vrij intens robijnrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is complex, met aroma's van wilde bessen, rood fruit, specerijen en zeer aromatische mediterrane kruiden.

  • In de mond In de mond

    Bij het proeven is de aanzet fluweelzacht en vol, met elegante en evenwichtige tannines. De rijping in vaten van verschillende capaciteiten heeft geresulteerd in een zachte en harmonieuze wijn. De afdronk is aangenaam en lang.

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wild Begeleiding - Wild
  • Pasta Begeleiding - Pasta
  • Lamsvlees Begeleiding -  Lamsvlees

Barbaresco gaat uitstekend samen met rood vlees, wild, gerijpte kazen en pasta.

Gerechtidee: Agnolotti (typisch Piemontees gerecht).

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen