Jonico Nero d’Avola - Italiaanse rode wijn (Sicilië)

    • 13,5%
    • Stille wijn
  • Jonico Nero d’Avola
  • Kleur

    • Rood
  • Druivensoorten

    • Nero d'Avola 100%
  • Regio

    • Sicilië
  • Appellatie

    • Nero d'Avola DOC
  • Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur

    • 14° - 16 °

Nu beschikbaar

8,99 € incl. btw

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

Nog maar 190,00 € om gratis verzending te krijgen

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Campagnola

Afkomstig uit wijngaarden in de regio Menfi in West-Sicilië, is de Jonico Nero d’Avola DOC een zeer populaire rode wijn bij Italvin! Met een sterk karakter en goede zuurgraad heeft deze wijn een zekere potentie om te rijpen.

  • Kleur

    • Rood
  • Druivensoorten

    • Nero d'Avola 100%
  • Regio

    • Sicilië
  • Appellatie

    • Nero d'Avola DOC
  • Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur

    • 14° - 16 °

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    Jonico Nero d’Avola DOC heeft een verleidelijke intense robijnrode kleur met paarse reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    De neus onthult een rijk en kruidig boeket, met tonen van groene peper, zwarte bessen, bramen, frambozen en pruimen.

  • In de mond In de mond

    In de mond is de Nero d'Avola DOC Sicilia droog, vol en krachtig, met tonen van rood fruit, tabak en vanille.

Wijn/spijs combinaties

  • Kazen Begeleiding - Kazen
  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Pizza's Begeleiding - Pizza's
  • Pasta Begeleiding - Pasta

Jonico Nero d’Avola DOC past uitstekend bij pastagerechten, rood vlees en uw favoriete pizza's!

Meer info

Het Jonico Nero d'Avola DOC: een typisch Siciliaanse wijn

Vroeger stond Nero d'Avola bekend als Calabrese. Het werd gedurende meerdere eeuwen geëxporteerd en gebruikt als blend-druif om meer kracht en kleur aan Piemontese wijnen toe te voegen. Tegenwoordig wordt het beschouwd en erkend als de koning van de druiven in Sicilië. Het stelt wijnmakers in staat om met zorg en passie wijnen te produceren met uitstekende organoleptische kwaliteiten die ver buiten de Italiaanse grenzen worden geëxporteerd.

Nero d'Avola: een druivensoort die van droge gronden houdt

Het Nero d'Avola-druivenras gedijt bijzonder goed op kalkrijke en arme gronden, goed blootgesteld aan warmte.

Traditionele vinificatie en maceratie

Na de handmatige oogst van de druiven in september worden ze voorzichtig geperst. Vervolgens vindt de rijping traditioneel plaats op schillen bij ongeveer 30°C gedurende ongeveer tien dagen.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Andere wijnen van deze producent

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen