Bocca di Lupo BIO 2018 - Italiaanse rode wijn (Puglia) 75cl

  • Bocca di Lupo
  • Jaar van productie

    • 2018
  • Alcoholpercentage

    • 14%
  • Bewaarpotentieel

    • 10-15 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

48,35 € incl. btw

58,50 € incl. btw

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Tormaresca / Antinori

Synoniem voor authenticiteit, deze Italiaanse wijn wordt geproduceerd door de Tormaresca-wijnmakerij in de regio Puglia. De Bocca di Lupo is een biologisch gecertificeerde rode wijn met complexe en rijke kenmerken. Het zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij liefhebbers van krachtige en fruitige wijnen.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Apulië
  • Druivensoort Druivensoort

    • Aglianico
  • Appellatie Appellatie

    • Castel del Monte DOC.
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • ja
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

De oorsprong en vinificatie van Bocca di Lupo BIO 

Tormaresca is een producent die eigendom is van het huis Antinori. Tormaresca werkt met passie en milieurespect om oude druivensoorten in de regio nieuw leven in te blazen. De wijnbouw in Puglia gaat terug tot de tijd van de oude Grieken, en de Aglianico-druif (de nobele druivensoort van Puglia die deel uitmaakt van Bocca di Lupo BIO) werd daar rond de 6e eeuw geïntroduceerd. De bekroonde wijn wordt biologisch geproduceerd in de wijngaarden van het gelijknamige landgoed en heeft de Aglianico Castel del Monte DOC-aanduiding.

De handmatige oogst vond plaats tijdens de eerste tien dagen van oktober. Eenmaal in de wijnkelder werden de druiven ontsteeld en zorgvuldig geselecteerd op sorteertafels. De alcoholische fermentatie vond plaats met een schilweking van 15 dagen, in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 26 tot 28°C. Dagelijkse pigeages werden uitgevoerd, waarbij de pitten zorgvuldig werden verwijderd om overmatige zuurgraad te voorkomen. De rijping vond plaats in Franse eiken vaten, waarbij de malolactische fermentatie spontaan plaatsvond. Na het bottelen werd de Bocca di Lupo nog eens 12 maanden verder gerijpt voordat hij op de markt werd gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is intens paarsrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    De neus is complex, gedomineerd door tonen van rijp fruit, kersen en pruimen. Nuances van bosbessen vermengen zich met zoete en kruidige hints van peper en chocolade. Een frisse balsemgeur maakt het boeket compleet.

  • In de mond In de mond

    De mond is vol en krachtig, met levendige en fluweelzachte tannines. De eerder waargenomen balsemische tonen zorgen voor een mooie, aanhoudende frisheid in de afdronk.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild

Dit jaartal past perfect bij rood vlees, wild, karaktervolle of pittige kazen.

Ideaal gerecht: braciole (typisch Pugliese recept op basis van paardenvlees en pizzadeeg).

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen