Kerzo 2020 - Italiaanse rode wijn (Sardinië) 75cl

  • Kerzo
  • Jaar van productie

    • 2020
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 3-4 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

5,31 € incl. btw

6,47 € incl. btw

  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
  • Begeleiding Charcuterie Begeleiding - Charcuterie
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Dolianova

Geproduceerd in Sardinië, op de heuvels op gemiddelde hoogte in het Parteolla-gebied, is de Kerzo perfect voor u als u op zoek bent naar een genereuze, fruitige Italiaanse rode wijn met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Sardinië
  • Druivensoort Druivensoort

    • Inheemse druiven
  • Appellatie Appellatie

    • Isola dei Nuraghi IGT
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Herkomst en vinificatie van de Kerzo

De Cantina di Dolianova produceert deze Sardijnse wijn in het hart van een gebied dat rijk is aan mineralen en een ideaal klimaat heeft. Deze Sardijnse wijn is een blend van vijf druivensoorten: Cabernet, Merlot, Cannonau, Montepulciano en Syrah. Het is een rode wijn met een intense geur en draagt het label IGT Isola dei Nuraghi (Typische Geografische Aanduiding van het Eiland van de Nuraghes). Het ontleent zijn naam aan oude ronde torens uit de 20e eeuw die overal in Sardinië te vinden zijn en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het kopen van een wijn met deze benaming garandeert de herkomst en kwaliteit.

De Cantina di Dolianova gebruikt traditionele methoden, zoals handmatige oogst. Nadat de druiven zijn geoogst, worden ze ontsteeld en geïnoculeerd met zorgvuldig geselecteerde gisten. De fermentatie duurt tussen de 8 en 10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 26°C. Nadat de wijn is overgeheveld en geklaard, ondergaat deze rode wijn malolactische fermentatie. Vervolgens rijpt hij minimaal 6 maanden in ondergrondse betonnen tanks. Daar voltooit hij zijn rijping voordat hij wordt gebotteld en op de markt wordt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    Voor het oog heeft deze wijn een robijnrode kleur, met paarse tinten die afhankelijk van het omringende licht naar voren komen.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is intens fruitig en blijvend in de neus, met een geur van gemengde bessen zoals wilde zwarte bessen en bosbessen.

  • In de mond In de mond

    De smaak van Kerzo Rosso is goed gestructureerd, met zachte en subtiele tannines. De afdronk is omhullend en langdurig in de mond.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
  • Begeleiding Charcuterie Begeleiding - Charcuterie

Ideaal bij gegrild vlees, wild en pittige kazen.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen