Santesu Bianco 2023 - Italiaanse witte wijn (Sardinië) 75cl

  • Santesu Bianco 2021
  • Jaar van productie

    • 2023
  • Alcoholpercentage

    • 12,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 2-3 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

5,73 € incl. btw

6,93 € incl. btw

  • Begeleiding Schaal- en schelpdieren Begeleiding - Schaal- en schelpdieren
  • Begeleiding Vegetarische gerechten Begeleiding - Vegetarische gerechten
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Dolianova

De Santesu Bianco wordt geproduceerd in Sardinië, in de heuvelachtige gebieden van de regio Parteolla. Deze frisse witte wijn met aroma's van witte bloemen en fruitige smaken zal de smaakpapillen van liefhebbers van delicatesse zeker bekoren.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Wit
  • Regio Regio

    • Sardinië
  • Druivensoort Druivensoort

    • Vermentino, Nuragus
  • Appellatie Appellatie

    • Isola dei Nuraghi IGT
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 10°- 12°

Meer informatie

Herkomst en wijnbereiding van de Santesu Bianco

Deze Sardijnse wijn komt uit de wijngaarden van de Cantina di Dolianova. De klei-kalksteen bodem en het bijzonder zonnige klimaat van dit gebied voeden de wijnstokken van deze Italiaanse wijn, gemaakt van twee inheemse witte druivensoorten: Vermentino en Nuragus. De IGT Isola dei Nuraghi (Indicazione Geografica Tipica Eiland van de Nuraghes) is de belangrijkste appellation in Sardinië. De naam is geïnspireerd op oude torens die in Sardinië zijn gebouwd in de 20e eeuw en die zijn geclassificeerd als UNESCO-werelderfgoed. Het kopen van een Sardijnse witte wijn met het IGT-label betekent het ontdekken van een karaktervolle wijn die de ware weerspiegeling is van het terroir.

De familie Dolianova heeft traditionele methoden voor oogsten en wijnbereiding weten te behouden. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en voorzichtig geperst. Het verkregen sap ondergaat een koude bezinking gedurende twaalf uur. Het schone deel wordt geïnoculeerd met een geselecteerde giststam en de fermentatie bij 14°C duurt twaalf dagen. Vervolgens worden de druiven kort in contact gebracht met de fijne droesem. Tot slot wordt de wijn gebotteld en op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is licht glanzend en heeft een strogele kleur, met groene reflecties die bij natuurlijk licht verschijnen.

  • Aan de neus Aan de neus

    De geur is aangenaam bloemig: er is een delicate geur van witte bloemen en een vleugje citrus te onderscheiden.

  • In de mond In de mond

    In de mond overheersen de frisheid en levendigheid, met tonen van wit vruchtvlees zoals perzik. De afdronk is kort maar krachtig.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Schaal- en schelpdieren Begeleiding - Schaal- en schelpdieren
  • Begeleiding Vegetarische gerechten Begeleiding - Vegetarische gerechten

Zijn frisheid is ideaal voor een zomerse aperitiefavond, of om te serveren bij een voorgerecht met schaaldieren.

Gerechtideeën: garnalensalade.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen