Fiasco Chianti 2021 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 500ml

  • Fiasco Paglia Chianti
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 12,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 5 jaar

7,49 € incl. btw

9,06 € incl. btw

  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wit vlees Begeleiding - Wit vlees
  • Begeleiding Charcuterie Begeleiding - Charcuterie
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Bartali

Deze Toscaanse wijn is een Chianti uit de Classico-lijn van het Bartali-landgoed. De Fiasco Paglia is een droge, geurige en fruitige rode wijn. Het zal liefhebbers van droge en lichte Italiaanse wijn bekoren.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Toscane
  • Druivensoort Druivensoort

    • Sangiovese 80%, Canaiolo 20%
  • Appellatie Appellatie

    • Chianti DOCG
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°-20°

Meer informatie

Oorsprong en vinificatie van Fiasco Chianti

Dit Italiaanse wijnhuis is opgericht in 1927 op de heuvels van de versterkte gemeente Monteriggioni, in het centrum van Toscane. Sindsdien worden familiewaarden en passie voor het Toscaanse terroir van generatie op generatie doorgegeven. De familie produceert dus met vakmanschap deze rode wijn, geclassificeerd als Chianti DOCG. De Fiasco Paglia is het resultaat van een assemblage van 80% Sangiovese en 20% Canaiolo, twee inheemse druivensoorten uit Toscane. De naam is afgeleid van de "fiasco", een glazen fles uit de 14e eeuw bedekt met natuurlijke stro, die het officiële vat was voor Toscaanse wijn, en van de "Puglia", een rivier die door de provincie Siena stroomt.

De druiven worden met de hand geoogst in september. Na het persen vindt de fermentatie plaats in roestvrijstalen tanks met een gecontroleerde temperatuur van 28°C, met twee dagelijkse pompen om de most te beluchten en homogeniseren. Na de processen van het aftappen en de malolactische fermentatie wordt de rode wijn gedurende 1 tot 2 maanden op droesem bewaard. De Chianti wordt 6 maanden na de oogst gebotteld.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is helder, briljant robijnrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is fijn, geurig en heeft een mooie fruitige frisheid, met lichte tonen van kersen en viooltjes.

  • In de mond In de mond

    De smaak is droog en elegant. De tannines verfijnen zich naar een aanhoudende afdronk.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wit vlees Begeleiding - Wit vlees
  • Begeleiding Charcuterie Begeleiding - Charcuterie

Deze traditionele Chianti is perfect om te serveren bij zowel wit als rood vlees, gegrild of gestoofd, en bij typische vleeswaren.

Idee voor een gerecht: bruschetta met Toscaanse ham, Pecorino, blokjes tomaat en een scheutje olijfolie.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen