Bruciato Bolgheri 2022 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl

  • Bruciato Bolgheri
  • Jaar van productie

    • 2022
  • Alcoholpercentage

    • 14%
  • Bewaarpotentieel

    • 10 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

27,16 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Guado Al Tasso / Antinori

Hoewel het de waardige opvolger is van de iconische Guado al Tasso, is de Bruciato levendiger en directer. Het is een rustige en intense rode wijn, gesmeed in de tradities en moderniteit van het huis Antinori. Het vertelt het Toscaanse terroir met elegantie en harmonie.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Toscane
  • Druivensoort Druivensoort

    • Merlot
    • Cabernet Franc
    • Petit Verdot
    • Syrah
    • Cabernet Sauvignon
  • Appellatie Appellatie

    • Bolgheri DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • ja
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Geschiedenis en wijnbereiding van de Bruciato Bolgheri

Gedurende het hele jaar profiteren de wijngaarden van het Guado al Tasso-landgoed van ideale temperaturen, dankzij de zeewind en het gunstige klimaat, met milde winters zonder vernietigende vorst, een bijdragende lente voor bloei en vruchtzetting, en een warme zomer maar niet verzengend. In deze omstandigheden groeien de vijf druivensoorten die in Toscane worden verbouwd en deel uitmaken van de Bruciato: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc en Petit Verdot. Allemaal geteeld in het prestigieuze Bolgheri-gebied, waardoor deze Italiaanse wijn de classificatie Bolgheri DOC heeft.

De oogst is gespreid en begint begin september met Merlot en eindigt begin oktober met Cabernet Sauvignon. De andere drie variëteiten worden geoogst in de tweede helft van september. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en ontsteeld. De fermentatie en maceratie duren 10 tot 15 dagen en vinden plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 28 tot 30°C. De moesten van Syrah en Merlot worden op een lagere temperatuur gefermenteerd om de aroma's te behouden. De malolactische fermentatie duurt tot eind december, gedeeltelijk in roestvrijstalen tanks en gedeeltelijk in vaten. Vervolgens worden de druivensoorten gecombineerd in vaten om hun rijping te voltooien voordat ze worden gebotteld.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur van de jurk is intens robijnrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    In de neus onthult de wijn verleidelijke aroma's van rode bessen en bramen, vergezeld van kruidige en vanilletonen.

  • In de mond In de mond

    De smaak is consistent en intens, met een zijdezachte tannineontwikkeling en zeer fruitige sensaties die zich voortzetten tot aan de afdronk, en zelfs daarna.

Wijn/spijs combinaties

  • Kazen Begeleiding - Kazen
  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wild Begeleiding - Wild

Deze Italiaanse wijn zal perfect samengaan met wild, rood vlees of gerijpte kaas.

Ideetjes voor gerechten: bavette met sjalottensaus.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen