Guado al Tasso Superiore Bolgheri 2019 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl

  • Guado al Tasso Superiore Bolgheri
  • Jaar van productie

    • 2019
  • Alcoholpercentage

    • 14%
  • Bewaarpotentieel

    • 15-20 jaar
  • Inhoud

    • 75cl
  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
In winkelwagen
Vraag naar de prijs
  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Guado Al Tasso / Antinori

Deze Toscaanse wijn komt van de wijngaarden van het Guado al Tasso-landgoed, gelegen in het Maremma-gebied. Guado al Tasso is een droge en rustige rode wijn van het huis Antinori, die meerdere prijzen heeft gewonnen en is geclassificeerd als Bolgheri DOC Superiore. Het zal in de smaak vallen bij liefhebbers van evenwichtige en elegante wijnen.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Toscane
  • Druivensoort Druivensoort

    • Cabernet Sauvignon 55%, Merlot 30%, Cabernet Franc 15%
  • Appellatie Appellatie

    • Bolgheri DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 2 jaar
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°-20°

Meer informatie

Guado al Tasso Superiore Bolgheri - Cultuur en Vinificatie

Deze Italiaanse wijn, waarvan het eerste jaartal dateert uit 1990, is ontstaan uit een blend van drie druivensoorten die worden geteeld in Toscane: Merlot (30%), Cabernet Franc (15%) en Cabernet Sauvignon (55%). Tenuta Guado al Tasso, opgericht in de jaren 1600, is sinds 1930 eigendom van de familie Antinori en is vandaag de dag een referentiepunt in de wijnwereld. In 2019 ondergingen de wijngaarden, gelegen in de heuvels die bekend staan als het "Bolgheri-amfitheater", een periode van relatief koude temperaturen in april en mei, gevolgd door hoge temperaturen en droog weer tot juli. De initiële groei van de wijnstok werd vertraagd aan het begin van het jaar, maar haalde een normaal tempo in tijdens de zomer. Deze plotselinge temperatuurstijging leidde tot lichtere en minder compacte druiventrossen, vooral opvallend in de laat rijpende variëteiten waar de zetting (het begin van de vruchtvorming) nog niet volledig was voltooid. Augustus en september brachten echter stabiel en zonnig weer met zich mee, wat de druiven in optimale omstandigheden tot volle rijpheid bracht. Dit ideale weer leidde tot een uitzonderlijke kwaliteit van elke druivensoort.

De oogst begon met de Merlot op 16 september, iets later dan het gemiddelde voor het seizoen. Vervolgens werd de oogst voortgezet met de Cabernet Franc eind september en eindigde op 5 oktober met de Cabernet Sauvignon.

Bij aankomst in de wijnmakerij werden de druiven twee keer geselecteerd, voor en na het ontstelen, om ervoor te zorgen dat alleen perfect rijpe druiven de fermentatietanks bereikten. Het sap werd afzonderlijk gefermenteerd en geweekt in roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling gedurende 15 tot 20 dagen. Na het decanteren werden ze overgebracht naar aparte vaten voor de malolactische gisting gedurende 18 maanden. In februari van het volgende jaar werden de sappen geassembleerd voor een rijping van 3 maanden in Franse eiken vaten. Guado al Tasso werd vervolgens gebotteld en op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is intens robijnrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het complexe boeket brengt aantrekkelijke tonen van zoete kruiden en rijpe zwarte bessen, leer, zoethout en tabak naar voren.

  • In de mond In de mond

    In de mond zijn de tannines van uitstekende kwaliteit, zeer elegant: ze zijn zijdezacht bij de aanzet en levendig in de afdronk. De smaak is zeer evenwichtig, harmonieus en blijvend.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta

Dit jaartal past perfect bij pasta's en gegrild rood vlees (rundvlees, hert...). Het gaat ook uitstekend samen met kazen met karakter.

Ideaal gerecht: gegrilde entrecote met een sauté van ouderwetse groenten.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen