Pan Cerasuolo d'Abruzzo Superiore 2022 - Italiaanse roséwijn (Abruzzen) 75cl

  • Cerasuolo d'Abruzzo Superiore
  • Jaar van productie

    • 2022
  • Alcoholpercentage

    • 14%
  • Bewaarpotentieel

    • 5 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

9,58 € incl. btw

11,59 € incl. btw

  • Begeleiding Pizza's Begeleiding - Pizza's
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
  • Begeleiding Wit vlees Begeleiding - Wit vlees
  • Begeleiding Vis Begeleiding - Vis
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Nestore Bosco

Geproduceerd door het huis Nestore Bosco in de middeleeuwse regio Abruzzo, is de Cerasuolo een fruitige Italiaanse wijn met een mooie frisheid. Deze rosé is iets voor jou als je op zoek bent naar intense en delicate smaken.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rosé
  • Regio Regio

    • Abruzzen
  • Druivensoort Druivensoort

    • Montepulciano 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Cerasuolo d'Abruzzo Superiore DOP
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 12°- 14°

Meer informatie

Oorsprong en wijnbereiding van de Cerasuolo d'Abruzzo Superiore

Opgericht door Giovanni Bosco in 1897, was de wijnmakerij destijds gevestigd in de heuvels van Pescara. In 1983 werd het verplaatst naar Nocciano, waar zijn zoon, Nestore Bosco, de familietradities voortzet, terwijl hij moderne technologieën integreert. Hij zegt dat zijn wijnbouwmethoden "een combinatie zijn van verleden en toekomst". Het huis werkt tussen authenticiteit en innovatie, met respect voor hun terroir. De Cerasuolo is een rosé uit de Storica-lijn, geclassificeerd als Abruzzo DOP Superiore, en bestaat voor 100% uit Montepulciano. Deze inheemse druivensoort uit Abruzzo groeit op 250 meter boven zeeniveau, in cordon-geleide wijngaarden, in een kalkrijke bodem die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het klimaat is warm en droog, maar wordt getemperd door de Adriatische Zeebries.

De handmatige oogst vindt plaats begin oktober. De vinificatiemethode is traditioneel: na zorgvuldige selectie en zachte persing, fermenteren de druiven bij lage temperatuur in roestvrijstalen tanks, met een korte maceratieperiode. Na het gistingsproces wordt de Abruzzese wijn gebotteld, waar hij een korte rijping ondergaat voordat hij wordt verkocht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur van deze roséwijn is verrassend, helder kersenrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    De neus is intens en duidelijk, met opvallende tonen van rood fruit zoals aardbeien, kersen en frambozen. Deze fruitige aroma's worden gevolgd door geuren van cyclamen, pruim en rozen.

  • In de mond In de mond

    De smaak is middelmatig van body maar zeer verfrissend. Delicate smaken van framboos en rood fruit leiden naar een intense afdronk.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Pizza's Begeleiding - Pizza's
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
  • Begeleiding Wit vlees Begeleiding - Wit vlees
  • Begeleiding Vis Begeleiding - Vis

Deze Nestore Bosco roséwijn kan op zichzelf worden genoten als aperitief op een zomeravond. Het gaat ook goed samen met pasta, pizza, wit vlees en vis.

Ideaal gerecht: pizza met zeevruchten en vlees.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen