Opal Nera - Zwarte Sambuca (Piemonte) 70cl

  • Opal Nera
  • Alcoholpercentage

    • 40%
  • Inhoud

    • 70cl

21,37 € incl. btw

25,86 € incl. btw

  • Begeleiding Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts
  • Begeleiding Digestief Begeleiding - Digestief
  • Begeleiding Koffie Begeleiding - Koffie
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Francoli

Geproduceerd door het huis Francoli, is Opal Nera een uniek recept gemaakt van Sambuca en internationale kruiden. Van de fles tot de kleur, het boeket en de smaak, het is een elegante en gedurfde Italiaanse likeur.

  • Soort Soort

    • Likeur
  • Kleur Kleur

    • Zwart
  • Regio Regio

    • Piemonte
  • Druivensoort Druivensoort

    • Sambuca en 10 planten van over de hele wereld.
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 10°- 12°

Meer informatie

Oorsprong en productie van Opal Nera

Omdat de traditionele Sambuca als te alcoholisch en ruw werd beschouwd, begon distilleerderij Francoli in 1980 te werken aan een nieuw recept. Negen jaar later werd Opal Nera geboren: een zwarte likeur met 40% alcohol, complex, excentriek, mysterieus en intrigerend. Volgens de makers is deze spirit een "internationaal meesterwerk" en "een wereld op zichzelf". Het bestaat uit Sambuca en 10 planten van over de hele wereld, geïnfuseerd in Italië.

Deze meervoudig bekroonde Italiaanse likeur wordt gemaakt door het infuseren van anijszaden (groene anijs en steranijs), de schil van Siciliaanse citroenen (gebruikt voor essentiële oliën), kruiden (koriander, kruidnagel en kaneel), oranjebloesem en vlierbloesem (voor een bloemig aroma), en zwarte komijnzaadjes gecombineerd met vlierbessen (voor de kleur).

Elk ingrediënt wordt afzonderlijk gedistilleerd om de specifieke smaken van Opal Nera te creëren.

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is ongebruikelijk en prachtig, diep zwart met een vleugje paars van de vlierbessen.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is elegant en goed in balans. De subtiliteit van de verschillende aroma's verzacht de kracht van de anijs. De bloemige tonen voegen een lenteachtig accent toe.

  • In de mond In de mond

    Bij het proeven heeft de smaak een anijsachtig karakter, met scherpe citrusnoten en een vleugje zoetigheid. Aangename kruidige accenten zorgen voor intrigerende smaaksensaties in de mond. Een nasmaak van zoethout komt net voor de afdronk naar voren.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts
  • Begeleiding Digestief Begeleiding - Digestief
  • Begeleiding Koffie Begeleiding - Koffie

Deze charmante drank wordt genoten als digestief, met of zonder ijs. Het is ook een uitstekend ingrediënt voor cocktails.

Drankidee: serveren met zwarte koffie en een toefje slagroom.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen