Amaretto Santa Marta - Italiaanse likeur (Piemonte)
-
- 24°
-
- 50cl
-
- Likeur
-
Regio
- Piemonte
-
Serveertemperatuur
- 18°-20° of koel
Er zijn nog maar 5artikelen op voorraad
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Gecreëerd door de distilleerderij Francoli, is de Amaretto d’Amante een verleidelijke Italiaanse likeur op basis van natuurlijke ingrediënten. In de mond smelten smaken van amandel, kers, abrikoos en vanille samen met de zachte warmte van geroosterde cacaobonen. Perfect als digestief of in een cocktail, dit fruitige en troostende elixir zal liefhebbers van zoete Italiaanse verwennerijen zeker bekoren.
-
Regio
- Piemonte
-
Serveertemperatuur
- 18°-20° of koel
Proeverij
-
Visueel
De kleur is boeiend: goudbruin met amberkleurige schitteringen.
-
Aan de neus
In de neus domineren de amandeltonen, vergezeld van zachte fruitige geuren van kersen, vanille en oranjebloesem.
-
In de mond
En de mond is de smaak ook amandelachtig en fruitig, met tonen van abrikoos en kers, verrijkt met een vleugje vanille. De geroosterde cacaobonen voegen aan deze Italiaanse likeur een bijna troostende warmte toe.
Wijn/spijs combinaties
-
Nagerechten of desserts
-
Cocktails
-
Digestief
Het wordt puur genoten als aperitief of digestief, droog of met ijs. Het is ook een ideale toevoeging aan bepaalde desserts en in verfrissende of warme cocktails.
Smulidee: tiramisu.
Meer info
Herkomst en productie van Amaretto d'Amante Santa Marta
De familie Francoli verliet hun geboortestreek Lombardije in 1875 om een distilleerderij te openen in Ghemme, Piemonte. Sindsdien produceert Francoli hoogwaardige alcoholische dranken met behoud van familietradities en met een sterke focus op milieubescherming. Ze zijn eigenaar van een deel van het Costa Ricaanse regenwoud en waren de eerste Italiaanse distilleerderij met "nul koolstofimpact".
Wat betreft amaretto, het is de oudste en meest geconsumeerde Italiaanse likeur ter wereld. De oorsprong ervan gaat terug tot de jaren 1500, in Saronno, Lombardije, toen een schilder een fresco schonk aan een jonge herbergierster op wie hij verliefd was geworden. Als dank bood ze hem een alcoholische drank aan, gemaakt van kruiden, suiker, amandelen en brandy. Zo ontstond amaretto.
Amaretto d'Amante is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, waaronder geroosterde cacaobonen, vanillestokjes, abrikozenpitten, kersen, bittere amandelen, zoete sinaasappelschillen en zoete oranjebloesem. Na een korte hydroalcoholische maceratie van deze ingrediënten, wordt het product gedistilleerd en vermengd met glucosestroop en een deel alcohol. Ten slotte wordt de likeur gefilterd, gebotteld en op de markt gebracht.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Andere wijnen van deze producent
-
Limoncello Costa dei Limoni - Italiaanse citroenlikeur (Piëmont)
18,27 €Wijn/spijs combinaties
-
Nagerechten of desserts
Het wordt puur genoten als aperitief of digestief, droog of met ijs. Het is ook een ideale toevoeging aan bepaalde desserts en in verfrissende of warme cocktails.
Smulidee: tiramisu.
-
Nagerechten of desserts
-
Sambuca d'Amante - Italiaanse zoete likeur (Piemonte)
21,36 €Wijn/spijs combinaties
-
Nagerechten of desserts
-
Digestief
-
Koffie
Het wordt puur genoten als aperitief of digestief, droog of met ijs. Het is ook een ideale toevoeging aan bepaalde desserts en in verfrissende of warme cocktails.
Smulidee: tiramisu.
-
Nagerechten of desserts
-
Opal Nera - Zwarte Sambuca (Piemonte)
27,82 €Wijn/spijs combinaties
-
Nagerechten of desserts
-
Digestief
-
Koffie
Het wordt puur genoten als aperitief of digestief, droog of met ijs. Het is ook een ideale toevoeging aan bepaalde desserts en in verfrissende of warme cocktails.
Smulidee: tiramisu.
-
Nagerechten of desserts