Couscous dei due mari

Wijn die we aanbevelen om bij dit recept te serveren: Jasmin

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • Laurier: 2 gedroogde bladeren
  • Citroen: ½
  • Zout: 10 g
  • Peper
  • Vissoep
  • Vis gemengd met de soep: 1 - 1,2 kg
  • Knoflook: 20 g
  • Peterselie: 2-3 stengels
  • Selderij: 1 takje met bladeren
  • Tomatensaus: 200-230 g
  • Rijpe tomaten (in blokjes): 100 g
  • Water: 1,8 - 2,0 L (wordt ongeveer 1,0 - 1,2 L na het koken)
  • Couscous: 500 g

Bereiding:

Plaats ongeveer 1/3 van de couscous in een kookkom en voeg later 500 g water toe aan een grote kookkom. Begin met het mengen van de couscous met uw vingers door een draaiende beweging te maken en bevochtig vervolgens geleidelijk met een scheutje water. Blijf roeren zonder te stoppen.
Naarmate de couscous vocht opneemt, zwellen de korrels op en vormen zich kleine groepen door onder uw vingers te draaien.
Wanneer u merkt dat de couscous gemakkelijker van uw vingers loskomt, wat aangeeft dat het water is opgenomen en de couscous droger is geworden, voegt u een nieuwe scheut water toe en gaat u door tot de korrels ongeveer zes keer het volume van de droge couscous hebben bereikt. Zodra de couscous goed is opgezwollen, giet u het op een tafelkleed en laat u het mengsel rijzen tot het ongeveer 1 cm hoog is.

Herhaal de stappen met de overige onbewerkte couscous.

Zorg ervoor dat er geen te grote klonten ontstaan, want als dat het geval is, zullen ze niet gelijkmatig gaar worden.
Nadat de couscous is geplet en op het tafelkleed is gelegd, laat u het ongeveer 10 tot 15 minuten rusten. U zult merken dat de couscous een beetje uitdroogt omdat de korrel water in zijn kern absorbeert, en vergeet niet dat er altijd wat natuurlijke verdamping is.
Rol het opnieuw uit op het tafelkleed tot het ongeveer 1 cm dik is en laat het nog eens 30 tot 40 minuten rusten.

De soep

Giet extra vierge olijfolie in de bodem van een pan; bak hierin de grof gehakte ui en geplette knoflook; voeg de verse tomatenpulp toe en laat sudderen. Voeg zodra de saus droger wordt de tomatenpuree toe; roer goed en voeg water toe. Voeg wat kleine vissen toe die niet worden gegeten, voeg de kruiden toe en laat ongeveer 30 minuten koken na het koken.

Breng naar smaak op smaak (zout, peper, etc.) en voeg de vis toe die u met de couscous gaat serveren en laat nog 15 minuten sudderen (afhankelijk van de grootte en kooktijd van deze laatste vis). Haal de vis eruit en houd hem warm om hem op de couscous te serveren.

U hoeft alleen nog maar te serveren en te genieten! Eet smakelijk!

jasmin-ricetta_comp_.jpg

Gegevens

Kleur Wit
Begeleiding Vis

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen