Santesu Rosso 2021 - Italiaanse rode wijn (Sardinië) 75cl

  • Santesu rosso 2019
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 3-4 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

5,72 € incl. btw

6,92 € incl. btw

  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
  • Begeleiding Charcuterie Begeleiding - Charcuterie
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Dolianova

Geproduceerd in Sardinië, op de heuvels op gemiddelde hoogte in de regio Parteolla, is de Santesu Rosso perfect voor jou als je op zoek bent naar een genereuze, fruitige en ronde Italiaanse rode wijn met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Sardinië
  • Druivensoort Druivensoort

    • Raisins autochtones
  • Appellatie Appellatie

    • Isola dei Nuraghi IGT
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Herkomst en wijnbereiding van de Santesu Rosso

De Cantina di Dolianova produceert deze druivensoort in Sardinië, in het hart van een gebied dat rijk is aan mineralen en een ideaal klimaat heeft. Deze Sardijnse wijn is een blend van vijf druivensoorten: Cabernet, Merlot, Cannonau, Montepulciano en Syrah. Het is een rode wijn met een intense geur en heeft de IGT Isola dei Nuraghi-classificatie (Typische Geografische Aanduiding Eiland van de Nuraghes). De naam komt van oude ronde torens uit de 20e eeuw die overal op het Sardijnse grondgebied te vinden zijn en die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het kopen van een wijn met deze classificatie garandeert de herkomst en kwaliteit.

De Cantina di Dolianova gebruikt traditionele methoden, zoals handmatige oogst. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en geïnoculeerd met zorgvuldig geselecteerde gisten. De fermentatie duurt 8 tot 10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 26°C. Na het aftappen en klaren ondergaat de rode wijn een malolactische fermentatie. Vervolgens rijpt hij minimaal 6 maanden in ondergrondse betonnen tanks. Daar voltooit hij zijn rijpingsproces voordat hij wordt gebotteld en op de markt wordt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is robijnrood, met violette reflecties die zichtbaar worden afhankelijk van het omringende licht.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is intens fruitig en aanhoudend in de neus, met een geur van gemengde bessen, zoals wilde zwarte bessen en bosbessen.

  • In de mond In de mond

    De smaak van Santesu Rosso is goed gestructureerd, met zachte en subtiele tannines. De afdronk is omhullend en lang in de mond.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
  • Begeleiding Charcuterie Begeleiding - Charcuterie

Ideaal bij gebraden vlees, wild en pittige kazen.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen