Raboso BIO VEGAN - Italiaanse rode wijn (Veneto) 75cl

  • Raboso bio vegan
  • Jaar van productie

    • Niet jaargeduid.
  • Alcoholpercentage

    • 11%
  • Bewaarpotentieel

    • 2-3 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

7,36 € incl. btw

8,91 € incl. btw

  • Begeleiding Aziatische gerechten Begeleiding - Aziatische gerechten
  • Begeleiding Vegetarische gerechten Begeleiding - Vegetarische gerechten
  • Begeleiding Vis Begeleiding - Vis
  • Begeleiding Barbecue Begeleiding - Barbecue
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Tombacco/ Anno Domini/ Trevisana

Op zoek naar een fruitige, royale en aangename Italiaanse rode wijn die zelfs gekoeld kan worden geserveerd? Dan is de Raboso-wijn uit Veneto misschien wel de schat die je zoekt. Gemaakt door Azienda Agricola Trevisana, deze biologische en veganistische wijn met de classificatie IGT Veneto brengt een authentieke en oude druivensoort nieuw leven in, om een drankje te bieden met harmonieuze smaken en aroma's.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Veneto
  • Druivensoort Druivensoort

    • Raboso 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Veneto IGT
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 10°- 12°

Meer informatie

Wat zijn de speciale kenmerken van de Italiaanse Raboso wijn?

Italiaanse Raboso-wijn" is ontwikkeld met respect voor tradities en een oprechte wens tot modernisering. Deze rode wijn uit Veneto heeft de IGT Veneto-classificatie, bestaat uitsluitend uit de Raboso-druif en is gecertificeerd als biologische en veganistische productie.

Het vinificatieproces omvat zorgvuldig geselecteerde druiven die met de hand worden geoogst wanneer ze rijp zijn. Na het ontstelen en voorzichtig persen worden ze vervolgens in roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling geplaatst voor een maceratieperiode van 15 dagen. Nadat de alcoholische fermentatie is voltooid, wordt de bereiding overgebracht naar andere stalen tanks om de malolactische fermentatie en rijping te starten. Tot slot wordt de wijn gedecanteerd, gefilterd, gebotteld en klaar voor de verkoop.

In lijn met biologische en veganistische wijnbouw volgt elke stap in de productie van Raboso-wijn strikte richtlijnen om:

  • Het gebruik van pesticiden, herbiciden en dierlijke producten te vermijden;
  • Het gebruik van natuurlijke en organische meststoffen te bevorderen;
  • De productie van wijn met biologische ingrediënten te bevorderen.

Bij het proeven valt de Italiaanse Raboso-wijn bij veel liefhebbers en kenners in de smaak. Het is zowel droog als krachtig, en de smaak is ongelooflijk harmonieus dankzij een perfecte balans tussen tannines, alcohol en zuurgraad. Met zijn frambozenaroma's is hij zeer fruitig en licht en hij is gemakkelijk en aangenaam om te drinken, bij voorkeur jong.

De Raboso-druif, afkomstig uit Veneto

Onder de meest authentieke druivensoorten van Veneto geeft de inheemse Raboso-druif een droge en verfijnde wijn. De wijngaarden groeien in het noorden van Italië, in de vlakte van de rivier de Piave, een gebied waar het alluviale bodemtype bijzonder geschikt is voor de teelt van deze robuuste druivensoort. De wijn kan uit één druivensoort bestaan of gemengd worden met andere druivensoorten.

Azienda Agricola Trevisana en haar biologische wijnbouw

Gelegen in Paese, in de provincie Treviso, is Azienda Agricola Trevisana een biologisch wijngaardbedrijf dat wordt geëxploiteerd door de familie Tombacco. Dit wijngaardgebied profiteert optimaal van milieuvriendelijke methoden, zoals een ingenieus irrigatiesysteem en energie geleverd door zonnepanelen.

Sinds de jaren 70 hecht de familie Tombacco veel belang aan het produceren van wijnen die perfect de wijntradities combineren met moderne excellentie.

Met ongeveer 20 hectare biologische wijngaarden streeft het team ernaar wijnen te produceren met authentieke en intense smaken, altijd met passie. Onder de flessen in hun productie bevindt zich zowel de klassieke Raboso als een sprankelende versie van deze Raboso.

Heeft u vragen over deze rode wijn uit Veneto die in België wordt verkocht?

Italvin, specialist in Italiaanse rode wijnen, staat tot uw dienst voor al uw vragen over Raboso met de IGT Veneto-classificatie. Neem contact met ons op via telefoon of het online formulier, of kom langs in onze wijnwinkel in Mons.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur van de jurk is intens robijnrood, met paarse reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    In de neus heeft de wijn een mooie fruitige intensiteit, met delicate aroma's van bessen.

  • In de mond In de mond

    De smaak is rond en harmonieus. De smaak is licht en fruitig, met mooie tonen van frambozen en tannines in perfecte balans met de alcohol en de zuurgraad. De afdronk is aangenaam en aanhoudend.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Aziatische gerechten Begeleiding - Aziatische gerechten
  • Begeleiding Vegetarische gerechten Begeleiding - Vegetarische gerechten
  • Begeleiding Vis Begeleiding - Vis
  • Begeleiding Barbecue Begeleiding - Barbecue

Wist je dat deze rode wijn ook gekoeld kan worden geserveerd? Daarom is hij ideaal als aperitief en bij de maaltijd, als begeleiding bij tal van gerechten op basis van rood vlees, vis of groenten.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen