Intrigo Nero d'Avola 2022 - Italiaanse rode wijn (Sicilië) 75cl

  • Fioroso Nero d'Avola
  • Jaar van productie

    • 2022
  • Alcoholpercentage

    • 13%
  • Bewaarpotentieel

    • 3-4 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

5,86 € incl. btw

7,09 € incl. btw

  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Tombacco/ Anno Domini/ Trevisana

Hij is de ambassadeur van een terroir, zelfs van een heel land. De Nero d'Avola Intrigo is een droge rode wijn, het symbool van een krachtige en rijke mediterrane bodem. Een prijs-kwaliteitverhouding rechtstreeks uit Sicilië!

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Sicilië
  • Druivensoort Druivensoort

    • Nero d'Avola 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Nero d'Avola DOC Sicilia
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°-20°

Meer informatie

Geschiedenis en wijnbereiding van Intrigo Nero d'Avola

Deze Italiaanse wijn is ontstaan uit wijngaarden die op het zuiden liggen en groeien in kalkhoudende kleigrond, dankzij de zonnestralen en zeelucht. Het bestaat uit de meest bekende druivensoort van Sicilië, de Nero d'Avola: deze kruidige en fruitige zwarte druif komt oorspronkelijk uit de stad Avola, gelegen in de provincie Syracuse. Het is een echt symbool van een wijnstreek die is geclassificeerd als DOC Sicilia, en het geeft zijn naam en benaming aan de monocépage wijnen die daar worden geproduceerd.

Zodra de druiven hun optimale rijpheid hebben bereikt, worden ze met de hand geoogst en direct naar de wijnmakerij gebracht om te worden ontsteeld en voorzichtig geperst, waarna ze worden verwarmd tot een temperatuur van 20 tot 22°C. Vervolgens ondergaat het sap de alcoholische gisting tussen 24 en 28°C. Tijdens de gisting worden dagelijkse kneuzingen uitgevoerd: vier korte kneuzingen gedurende de eerste 3 dagen, gevolgd door twee langere kneuzingen gedurende 5 tot 9 dagen (de duur hangt af van de extractie en het oogstjaar). De schillen worden vervolgens afgetapt, geperst en ondergaan een malolactische gisting bij 22-24°C. De rode wijn rijpt daarna in roestvrijstalen tanks gedurende 4 tot 8 maanden.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    Een robijnrode kleur met granaatreflecties geeft bijna een weelderige jurk.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is licht en fruitig, met tonen van rood fruit zoals kersen en bosbessen, aangevuld met balsamico- en kruidige aroma's. Een vleugje vanille komt op de achtergrond naar voren.

  • In de mond In de mond

    In de mond is de wijn aangenaam fruitig en voorzien van een harmonieuze warmte en lichte tannines. De kruidige en balsamico aroma's worden vergezeld door tonen van gedroogd fruit die overgaan in een lange, aanhoudende afdronk met zoethoutaccenten.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta

Het gaat uitstekend samen met stevige gerechten zoals pastagerechten met saus, vergezeld van gegrild rood vlees.

Ideaal gerecht: penne rigate met zongerijpte groenten en gegrilde entrecote.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen