Vino e visciole - Gearomatiseerde rode wijn met kersen (Marche)
-
- Niet jaargeduid.
-
- 14,5%
-
- 50cl
-
- Stille wijn
-
- 5 jaar
-
Kleur
- Rood
-
Druivensoorten
- Lacrima Superiore 70%, sirop de cerise 30%
-
Regio
- Marches
-
Rijping op vat
- Nee
-
Serveertemperatuur
- 14° - 16 °
Nu beschikbaar
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Geïnspireerd door een oude Italiaanse traditie is deze kersenwijn een eerbetoon aan hertog Federico da Montefeltro, die enkel deze drank genoot. Gemaakt van wilde kersen (Prunus cerasus), geoogst in juli, betovert hij met zijn dieprode kleur en verleidelijke aroma’s. In de mond brengt de perfecte balans tussen zachtheid en structuur bloemige en confituurachtige tonen van kers, braam en bosbes, met een uitstekende afdronk.
-
Kleur
- Rood
-
Druivensoorten
- Lacrima Superiore 70%, sirop de cerise 30%
-
Regio
- Marches
-
Rijping op vat
- Nee
-
Serveertemperatuur
- 14° - 16 °
Profiel van de wijn
| Licht | Krachtig | |
| Zoet | Zuur | |
| Droog | Rijk | |
| Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
Diep robijnrood.
-
Aan de neus
Intens en complex, met sensuele tonen van viooltjesbloemen en sappige noten van rijpe, geconfijte rode vruchten.
-
In de mond
Evenwichtige zoetheid tussen smaak en structuur. Bloemige tonen vermengen zich met geconfijte noten van kersen, bramen en bosbessen. Uitstekende persistentie.
Wijn/spijs combinaties
-
Nagerechten of desserts
Uitstekende persistentie voor een wijn om te combineren met droge gebakjes, bittere cacao en ook om van te genieten tijdens meditatie!
Meer info
Deze zoete en evenwichtige wijn biedt een heerlijke harmonie tussen smaak en structuur. De intense, complexe en sensuele tonen van viooltjesbloemen combineren perfect met sappige noten van rijp rood fruit. Met een uitstekende persistentie is deze wijn ideaal om te combineren met droge gebakjes of bittere cacao, evenals voor meditatie.
Om deze wijn te creëren, maakt de wijnmakerij gebruik van een oude variëteit van wilde kersen (Prunus cerasus) met een dieprode kleur en een lichtzure smaak. De kersen worden geoogst in de eerste weken van juli en gemacereerd met suiker, wat een langzaam fermentatieproces op gang brengt dat leidt tot een zoete en geurige siroop.
Na enkele dagen van bezinking en filtratie wordt de siroop toegevoegd aan de wijn (Lacrima Superiore), wat een tweede fermentatie in gang zet die de twee identiteiten samensmelt. Deze fermentatie wordt gestopt bij ongeveer 14% alcohol met een restsuikergehalte van 160 g/liter.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Andere wijnen van deze producent
-
Querciantica Lacrima di Morro Superiore 2022 - Italiaanse rode wijn (Marche)
17,90 €Wijn/spijs combinaties
-
Rood vlees
-
Pasta
-
Wit vlees
-
Kalfsvlees
Uitstekende persistentie voor een wijn om te combineren met droge gebakjes, bittere cacao en ook om van te genieten tijdens meditatie!
Prijzen
-
Decanter 2023 - Bronze
-
Luca Maroni - 99 points
-
Rood vlees