Moscato Grappa Monovitigno - Italiaanse witte grappa (Friuli) 70cl

  • Moscato Grappa Monovitigno
  • Alcoholpercentage

    • 41%
  • Inhoud

    • 70cl

29,76 € incl. btw

36,01 € incl. btw

  • Begeleiding Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts
  • Begeleiding Sushi Begeleiding - Sushi
  • Begeleiding Cocktails Begeleiding - Cocktails
  • Begeleiding Digestief Begeleiding - Digestief
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Nonino

De Moscato Grappa Monovitigno is een single-variëteit distillaat geproduceerd in beperkte oplage ter ere van de 40ste verjaardag van Nonino. Deze Italiaanse likeur met aromatische en bloemige tonen zal liefhebbers van een zachte en elegante digestief bekoren.

  • Soort Soort

    • Grappa
  • Kleur Kleur

    • Wit
  • Regio Regio

    • Friuli-Venezia Giulia
  • Druivensoort Druivensoort

    • Moscato
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 12°

Meer informatie

Oorsprong en productie van de Moscato Grappa Monovitigno

De distilleerderij Nonino, gevestigd in de regio Friuli-Venezia Giulia, werd opgericht in 1933 door Antonio Nonino, toen hij besloot zijn passie voor alchemie te volgen. In 1973 besloten Benito en Giannola de productiemethoden te revolutioneren en creëerden ze de eerste Italiaanse single-variëteit grappa. Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van dit ambachtelijke distillaat werd een reeks van zes gelimiteerde grappas gemaakt. Een daarvan, de Moscato Grappa Monovitigno, is een distillaat van de pulp van de Moscato-druivensoort, geteeld in verschillende geschikte wijngebieden in Italië.

De druivenpulp van de Moscato-druiven werd vers geoogst en vervolgens gefermenteerd in thermo-gecontroleerde roestvrijstalen tanks. De distillatie vindt onmiddellijk daarna plaats om ongewenste secundaire gistingen te voorkomen en de kenmerken van de druivensoort te behouden. De batchdistillatie is 100% ambachtelijk en wordt uitgevoerd in exclusieve stoomdistilleerketels, het resultaat van het onderzoek en de innovatie van Nonino: het verwijderen van de kop en de staart maakt de selectie van het zuiverste deel, het hart, mogelijk. De Italiaanse likeur rust vervolgens in roestvrijstalen tanks gedurende 6 maanden tot 1 jaar. Ten slotte wordt het gefilterd en gebotteld. De productie is beperkt en voorzien van een datum, omdat deze afhankelijk is van de oogst van het jaar.

100% Ambachtelijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is kristalhelder.

  • Aan de neus Aan de neus

    De neus is elegant en zeer geurig, met tonen van roos, salie en vanille.

  • In de mond In de mond

    Bij het proeven is de mond zacht en sensueel, met de aroma's die eerder in de neus werden waargenomen. De afdronk is warm en omhullend.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts
  • Begeleiding Sushi Begeleiding - Sushi
  • Begeleiding Cocktails Begeleiding - Cocktails
  • Begeleiding Digestief Begeleiding - Digestief

Deze grappa is ideaal als digestief, na de lunch of het diner. Het kan op elk moment van de dag worden genoten. Als een buitengewoon ingrediënt in cocktails, gaat het ook goed samen met vis en sushi, of met romige desserts en fruitsalades.

Cocktailidee: Moscato Grappa-cocktail met limoen en druiven (Nonino-recept).

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen