Missoj Valpolicella Superiore Ripasso 2019 - Italiaanse rode wijn (Veneto) 75cl

  • Missoj Valpolicella Superiore Ripasso
  • Jaar van productie

    • 2019
  • Alcoholpercentage

    • 14%
  • Bewaarpotentieel

    • 10-15 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

14,98 € incl. btw

18,13 € incl. btw

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Campagnola

Bent u op zoek naar een uitzonderlijke wijn? De Valpolicella DOC Superiore Ripasso van Campagnola biedt het beste wat het Missoj-landgoed te bieden heeft. Deze rode wijn, afkomstig uit een combinatie van uitzonderlijke druivensoorten uit Noordoost-Italië, onderscheidt zich door de kwaliteit van elke druiventros, die onberispelijk moet zijn.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Veneto
  • Druivensoort Druivensoort

    • Corvina Veronese 80%
    • Rondinella 20%
  • Appellatie Appellatie

    • Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 12 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

De Amarone della Vapolicella begrijpen om de Missoj Valpolicella Superiore Ripasso te begrijpen

Om de Missoj Valpolicella Superiore Ripasso goed te begrijpen, moeten we eerst uitleggen wat Amarone della Valpolicella is, de beroemde wijn uit Veneto. Deze "grote broer" van Valpolicella Ripasso ondergaat een lang en rigoureus vinificatieproces.

De druivensoorten Corvina Veronese, Corvinone Veronese en Rondinella worden geoogst en gedurende ongeveer 100 dagen gedroogd, vanaf eind september, met een natuurlijk gewichtsverlies van 35-40%. Er wordt veel zorg besteed aan het controleren van de integriteit van de druiven en de gezondheid van de trossen in de droogkamer. Vervolgens volgt een lange fermentatie bij gecontroleerde temperatuur en een maceratie op de schillen gedurende 30 dagen, met semi-dagelijkse overpompingen.

Na dit proces wordt 60% van de verkregen wijn gedurende 24 maanden gerijpt in Slavonische eiken vaten van 20-30-50 hl en de overige 40% in middelmatig gebrande eiken vaten uit Allier gedurende 18 maanden. Ten slotte volgt een rijping in de fles van 6 maanden.

Ripasso-methode

Deze Missoj Valpolicella Superiore Ripasso heeft geprofiteerd van de oude "Ripasso" -techniek, wat een hergisting met de schillen van Amarone inhoudt. De schillen, pitten en stelen bevatten nog restsuiker en veroorzaken een tweede fermentatie die de oorspronkelijke wijn meer body en complexiteit geeft.

Vinificatie van deze Missoj Valpolicella Superiore Ripasso

Net als Valpolicella Classico worden de druiven voor Missoj Valpolicella Superiore Ripasso met de hand geselecteerd. Alleen de mooiste en meest ontwikkelde druiven hebben het voorrecht om de Superiore-flessen te halen. Het maximale rendement moet 100 ql/ha zijn om de wijnkwaliteit te behouden. Het rijpingsproces gebeurt vervolgens in twee delen, waarbij 60% van de wijn wordt verkregen en gerijpt in Slavonische eiken vaten van 20 tot 30 hl, terwijl de resterende 40% wordt geplaatst in nieuwe eiken vaten van 225 liter uit Allier gedurende ongeveer 12 maanden. Dit unieke proces resulteert in een geweldige wijn met 14,3% alcohol, een totale zuurgraad van 5,7 g/l en een restsuikergehalte van 5,8 g/l.

James Suckling punten Missoj Ripasso Valpolicella Superiore        Bidenda Grappoli Missoj Ripasso Valpolicella Superiore          Luca Maroni punten Missoj Ripasso Valpolicella Superiore 91 punti 

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De Missoj Valpolicella DOC Superiore heeft een intense robijnrode kleur, met ook wat paarse reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    In de neus heeft de wijn delicate aroma's met een kruidige toets, gecombineerd met een zeer elegante geur van jam, zwarte kersen en pruimen.

  • In de mond In de mond

    Van smaak is de wijn droog en vol, maar ook harmonieus met zachte en diepe tannines.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild

Deze fles van hoge kwaliteit zal perfect zijn om te serveren bij rood vlees, maar ook bij gebraden vlees, stoofschotels, wildgerechten en gerijpte kazen.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen