Podio Langhe Rosso 2016 - Italiaanse rode wijn (Piëmont) 75cl - 2016

  • Podio Langhe Rosso
  • Jaar van productie

    • 2016
  • Alcoholpercentage

    • 13%
  • Inhoud

    • 75cl

13,11 € incl. btw

15,86 € incl. btw

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Kalfsvlees Begeleiding - Kalfsvlees
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Casetta

Deze Italiaanse wijn, geproduceerd door Casetta Winery, komt voort uit de genereuze gronden van Piëmont. Het is een evenwichtige en elegante rode wijn die gedurende de hele maaltijd kan worden genoten. Podio Rosso is een verfijnde wijn die in staat is om mooie emoties op te roepen.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Piemonte
  • Druivensoort Druivensoort

    • Nebbiolo
    • Barbera
  • Appellatie Appellatie

    • Langhe DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 2 jaar
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°-20°

Meer informatie

Teelt en vinificatie van Podio Langhe Rosso

Deze wijn komt uit het historische Langhe-gebied, dat sinds 1994 een DOC-classificatie heeft. Casetta Winery teelt zijn druiven tussen 200 en 300 meter boven zeeniveau, in de heuvels van de provincie Cuneo, en meer specifiek in het dorp Canale. Podio Rosso is gemaakt van twee typische Piëmontese druivensoorten, Nebbiolo en Barbera. Deze druivensoorten groeien op het zuiden/zuidwesten gelegen wijngaarden in een klei-mergel bodem, profiterend van ideale klimatologische omstandigheden (zomerse hitte en winterse regenval).

De handmatige oogst vindt plaats gedurende de eerste 15 dagen van oktober. De druiven worden in geventileerde kratten bewaard en onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht, waar ze worden ontsteeld en voorzichtig geperst. Het sap ondergaat vervolgens een traditionele rode fermentatie gedurende 8 tot 12 dagen, in thermo-gecontroleerde roestvrijstalen tanks met drijvende dop. Er wordt regelmatig overgepompt om de extractie van polyfenolische stoffen te optimaliseren. De wijn wordt vervolgens overgebracht naar Slavonische eiken vaten voor een rijping van twee jaar. Na het bottelen gaat de rijping nog eens 6 maanden door voordat de wijn op de markt wordt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is robijnrood met lichte granaatachtige tinten.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is aangenaam en elegant, met tonen van rijp fruit en pruimenjam.

  • In de mond In de mond

    Op het gehemelte is het een delicate Italiaanse wijn, mooi in balans tussen de zuurgraad van Barbera en de tanninezoetheid van Nebbiolo. De afdronk is fruitig en langdurig.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Kalfsvlees Begeleiding - Kalfsvlees

Zeer aangenaam gedurende de hele maaltijd, wordt het bijzonder gewaardeerd in combinatie met rood vlees en gerijpte kaas.

Idee voor een gerecht: Saltimbocca van kalfsvlees met Comté.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen