Pinot Nero Poggio Pelato 2018 - rode wijn van Pinot Noir uit Lombardije 75cl

  • Pinot Nero Poggio Pelato
  • Jaar van productie

    • 2018
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 8-10 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

12,51 € incl. btw

  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
  • Begeleiding Kalfsvlees Begeleiding - Kalfsvlees
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Zonin

In de beste wijngaard van het familiedomein Zonin wordt een perfecte Italiaanse Pinot Noir geteeld: de Poggio Pelato cru. In dit gebied, "Oltrepò Pavese", wordt een subtiele en geprezen rode wijn geproduceerd, het resultaat van een rigoureuze selectie van Franse kloonvariëteiten.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Lombardie
  • Druivensoort Druivensoort

    • Pinot nero 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Oltrepo’ Pavese DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 12 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Het Poggio Pelato-wijngaardgebied

"Poggio Pelato" verwijst naar een wijngaard die, dankzij zijn microklimaat en bodemgesteldheid, de kenmerken van de Pinot Nero benadrukt, die hier een ideale habitat vindt. Pinot Noir is een delicate druivensoort, zodat in een wijngaard als Poggio Pelato, met zijn uitstekende blootstelling en oriëntatie op drie hellingen naar het oosten, zuiden en westen, het onderhevig blijft aan de weersomstandigheden en alleen in de meest geschikte jaren tot uiting komt. Zelfs in de vinificatiefase is het een "lastige" druivensoort, maar zijn groot succes beloont consequent alle inspanningen.

Vinificatie en rijping van Pinot Nero

De druiven, met grote zorg gevinifieerd, ondergaan een koude maceratie van 3 dagen, gevolgd door fermentatie gedurende 5 dagen bij een temperatuur van ongeveer 28-30°C. Nadat de alcoholische en malolactische gistingen zijn voltooid, rijpt de wijn gedurende 12 maanden in Franse eikenhouten vaten, waar hij rijkdom, harmonie en complexiteit verkrijgt.

Deze bijzondere zorg in de wijngaard en de verhoogde aandacht in de wijnmakerij zijn de sleutels tot het bereiken van deze geweldige rode wijn, de Pinot Nero Poggio Pelato.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    Deze Pinot Nero heeft een heldere maar lichte robijnrode kleur.

  • Aan de neus Aan de neus

    Je kunt aroma's van bosbessen, rode bessen, kersen, rozen en rabarber ruiken, gevolgd door aangename geroosterde tonen.

  • In de mond In de mond

    De mond is elegant, fijn, zacht, met een lichte amandelachtige afdronk.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
  • Begeleiding Kalfsvlees Begeleiding - Kalfsvlees

Deze rode wijn is uitstekend voor de hele maaltijd en past perfect bij smakelijke voorgerechten, ovengerechten met gevulde pasta, evenals kalfsvlees en gevogelte.

Kwantiteitskorting(en)

Kwantiteit Korting U bespaart
6 -10% tot 7,51 €

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen