Rosso di Montepulciano 2022 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl

  • Rosso di Montepulciano
  • Jaar van productie

    • 2022
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 5 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

11,99 € incl. btw

In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Gattavecchi

Deze Italiaanse rode wijn wordt beschouwd als de "kleine broer" van de Vino Nobile, maar is frisser en fruitiger. Geproduceerd door het landgoed Gattavecchi, is de Rosso di Montepulciano een droge en elegante rode wijn die op elk moment tijdens de maaltijd gedronken kan worden.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Toscane
  • Druivensoort Druivensoort

    • Sangiovese 90% (lokale naam Prognolo), andere autochtone variëteiten 10%.
  • Appellatie Appellatie

    • Rosso di Montepulciano DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 6 tot 8 maanden

Meer informatie

Cultuur en vinificatie van de Rosso di Montepulciano

Het domein Gattavecchi werkt al generaties lang ten zuiden van Montepulciano, met respect voor het milieu en de tradities. De Rosso di Montepulciano wordt geproduceerd door Toscaanse wijnmakers sinds 1989. Deze "jongere" versie van de Vino Nobile heeft de DOC-classificatie en bestaat uit inheemse druivenrassen van Toscane: 90% Sangiovese (in deze regio Prognolo Gentile genoemd) en 10% andere inheemse variëteiten. De wijngaarden zijn op het zuidwesten gericht en groeien op een hoogte van 300 meter, in het Guyot- en cordon-éperonnésysteem, in een bodem van fijn zand, klei en mariene sedimenten. De klimatologische omstandigheden bevorderen de rijping van de druiven, aangezien de matig variërende temperaturen gedurende het hele jaar, in combinatie met de nabijheid van de Monte Amiata en de meren van Montepulciano, Chiusi en Trasimène, een positieve invloed hebben op de wijngaarden.

De druiven die hun optimale rijpheid hebben bereikt, worden met de hand geselecteerd en geoogst. Vervolgens worden de druiven voorzichtig ontsteeld en geperst. De traditionele rode vinificatie omvat een alcoholische fermentatie van 10 tot 15 dagen in contact met de schillen in roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling. De malolactische fermentatie vindt natuurlijk plaats tijdens de rijping van 6 tot 8 maanden in eikenhouten vaten. Tot slot wordt de Toscaanse wijn gebotteld en op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is intens robijnrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is delicaat, met tonen van bosvruchten zoals braambes en rode bes.

  • In de mond In de mond

    De smaak is vol en elegant. Men vindt de wilde tonen van bramen en de gematigde zuurgraad van rode bessen terug. De tannines zijn in balans, en de afdronk is zijdezacht en aangenaam.

Wijn/spijs combinaties

  • Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Wit vlees Begeleiding - Wit vlees
  • Vleeswaren Begeleiding - Vleeswaren
  • Kalfsvlees Begeleiding - Kalfsvlees

Deze zeer veelzijdige Italiaanse rode wijn gaat goed samen met allerlei gerechten, zoals kalfsvlees, rundvlees, gevogelte, charcuterie, groenten en gekruide gerechten. Hij past eigenlijk overal bij!

Ideale gerecht: mosterd-kip.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen