Rosso di Montepulciano 2022 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl
-
Jaar van productie
- 2022
-
Alcoholpercentage
- 13,5%
-
Bewaarpotentieel
- 5 jaar
-
Inhoud
- 75cl
11,99 € incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Deze Italiaanse rode wijn wordt beschouwd als de "kleine broer" van de Vino Nobile, maar is frisser en fruitiger. Geproduceerd door het landgoed Gattavecchi, is de Rosso di Montepulciano een droge en elegante rode wijn die op elk moment tijdens de maaltijd gedronken kan worden.
-
Soort
- Stille wijn
-
Kleur
- Rood
-
Regio
- Toscane
-
Druivensoort
- Sangiovese 90% (lokale naam Prognolo), andere autochtone variëteiten 10%.
-
Appellatie
- Rosso di Montepulciano DOC
-
Rijping op vat
- 6 tot 8 maanden
Meer informatie
Cultuur en vinificatie van de Rosso di Montepulciano
Het domein Gattavecchi werkt al generaties lang ten zuiden van Montepulciano, met respect voor het milieu en de tradities. De Rosso di Montepulciano wordt geproduceerd door Toscaanse wijnmakers sinds 1989. Deze "jongere" versie van de Vino Nobile heeft de DOC-classificatie en bestaat uit inheemse druivenrassen van Toscane: 90% Sangiovese (in deze regio Prognolo Gentile genoemd) en 10% andere inheemse variëteiten. De wijngaarden zijn op het zuidwesten gericht en groeien op een hoogte van 300 meter, in het Guyot- en cordon-éperonnésysteem, in een bodem van fijn zand, klei en mariene sedimenten. De klimatologische omstandigheden bevorderen de rijping van de druiven, aangezien de matig variërende temperaturen gedurende het hele jaar, in combinatie met de nabijheid van de Monte Amiata en de meren van Montepulciano, Chiusi en Trasimène, een positieve invloed hebben op de wijngaarden.
De druiven die hun optimale rijpheid hebben bereikt, worden met de hand geselecteerd en geoogst. Vervolgens worden de druiven voorzichtig ontsteeld en geperst. De traditionele rode vinificatie omvat een alcoholische fermentatie van 10 tot 15 dagen in contact met de schillen in roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling. De malolactische fermentatie vindt natuurlijk plaats tijdens de rijping van 6 tot 8 maanden in eikenhouten vaten. Tot slot wordt de Toscaanse wijn gebotteld en op de markt gebracht.
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De kleur is intens robijnrood.
-
Aan de neus
Het boeket is delicaat, met tonen van bosvruchten zoals braambes en rode bes.
-
In de mond
De smaak is vol en elegant. Men vindt de wilde tonen van bramen en de gematigde zuurgraad van rode bessen terug. De tannines zijn in balans, en de afdronk is zijdezacht en aangenaam.
Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Wit vlees
- Vleeswaren
- Kalfsvlees
Deze zeer veelzijdige Italiaanse rode wijn gaat goed samen met allerlei gerechten, zoals kalfsvlees, rundvlees, gevogelte, charcuterie, groenten en gekruide gerechten. Hij past eigenlijk overal bij!
Ideale gerecht: mosterd-kip.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Accessoires
-
Vino Nobile di Montepulciano - Italiaanse rode wijn (Toscane)
16,61 €Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Wild
-
Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2018 - Italiaanse rode wijn (Toscane)
22,68 €Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Wild
- Eend
-
Quotidiano Rosso - Italiaanse rode wijn (Toscane)
8,18 €Wijn/spijs combinaties
- Rood vlees
- Vleeswaren
- Kalfsvlees
-
Quotidiano Bianco - Italiaanse witte wijn (Toscane)
8,19 €Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Vleeswaren
- Vis