Fragolino rosso - sprankelende Italiaanse rode aromatische wijn (Piemonte)
-
- Niet jaargeduid.
-
- 7,5%
-
- 75cl
-
- Vin fortifié / aromatisé
- Mousserende wijn
-
- 2-3 jaar
-
Kleur
- Rood
-
Druivensoorten
- Fragola Nera
-
Regio
- Veneto
-
Rijping op vat
- Nee
-
Serveertemperatuur
- 6°- 8°
Nu beschikbaar
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Zin in een fris, fruitig en licht moment? Deze Italiaanse bubbels met aardbei, gecreëerd door San Tiziano, zijn de ideale metgezel voor een zonnige namiddag. De Fragolino Rosso is gemaakt op basis van rode wijn, aardbeiensap en natuurlijke aroma’s, en charmeert met zijn zachtheid, fijne pareling en laag alcoholpercentage. Een speelse en vrolijke drank uit de Veneto, perfect als aperitief of bij een gourmand dessert. Goed gekoeld serveren!
-
Kleur
- Rood
-
Druivensoorten
- Fragola Nera
-
Regio
- Veneto
-
Rijping op vat
- Nee
-
Serveertemperatuur
- 6°- 8°
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De kleur is intens rood, neigend naar violet. De bubbels zijn fijn.
-
Aan de neus
Het boeket is intens fruitig, fris en uitnodigend: de tonen van zoete aardbeien geven de indruk een romige rode vruchtentaart te ruiken.
-
In de mond
In de mond worden de sensaties bevestigd: de zoetheid is perfect in balans met de zuurgraad. De aardbeismaak zorgt voor een aanhoudende frisheid die uitnodigt tot een tweede slok.
Wijn/spijs combinaties
-
Nagerechten of desserts
-
Cocktails
Het is een gearomatiseerde drank die als aperitief wordt genoten of bij een dessert met rood fruit. Het is ook ideaal als ingrediënt in cocktails.
Idee voor een gerecht: aardbeientaart.
Meer info
Oorsprong en productie van de Fragolino Rosso
Met deze Venetiaanse mousserende wijn blijft het huis Tombacco trouw aan haar passie voor de vernieuwing van traditionele wijnen. Fragolino Rosso is de erfgenaam van een oude wijn die zeer gewaardeerd werd in Noord-Italië na de Tweede Wereldoorlog. Het is gebaseerd op een oud recept met fragola selvetica en Isabella druiven. De "moderne" versie, gecreëerd door het landgoed San Tiziano, is een halfzoete Italiaanse mousserende wijn op basis van rode wijn, zelf samengesteld uit een selectie van Italiaanse druivensoorten.
Aangezien de wijnbereiding van de oorspronkelijke wijn al eerder was uitgevoerd, wordt het productieproces vereenvoudigd: de gearomatiseerde drank is het smakelijke resultaat van een combinatie van verschillende ingrediënten: rode wijn, water, suiker, natuurlijke smaakstoffen en aardbeiensap. Een eenvoudig maar effectief recept dat een elegante en aangename mousserende wijn oplevert, geschikt voor elk moment van de dag.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven