La Scala Rosso Piceno 2019 - Italiaanse rode wijn (Marche) 75cl

  • Rosso Piceno
  • Jaar van productie

    • 2019
  • Alcoholpercentage

    • 12,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 3-5 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

5,62 € incl. btw

6,80 € incl. btw

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Campagnola

Italiaanse rode wijn geproduceerd regio Marche. Trotse vertegenwoordiger eeuwenoude wijngebied Rosso Piceno kalme, harmonieuze gedurfde rode wijn, smaakpapillen plezieren fruitige structuur.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Marches
  • Druivensoort Druivensoort

    • Montepulciano
    • Sangiovese
  • Appellatie Appellatie

    • Rosso Piceno DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Teelt en vinificatie van La Scala Rosso Piceno

De wijngaarden van het Castel Sole-landgoed bevinden zich in de provincies Ancona, Macerata en Ascoli Piceno. Dit wijngebied, dat teruggaat tot de Romeinse tijd, heeft de status van Piceno DOC (Denominazione di Origine Controllata). De Rosso Piceno is het resultaat van een blend van twee druivensoorten uit de Marken: Montepulciano en Sangiovese, geteeld op de heuvels nabij de Adriatische Zee. De druiven groeien in een vrij brokkelige kalkhoudende kleigrond en profiteren van een optimaal klimaat. De regenval in de winter voorziet de grond van vocht voordat de zomerse droogte intreedt. Bovendien zorgen de hoogte van 700 meter en de zeelucht voor de nodige frisheid in het terroir.

Het huis Campagnola staat sinds 1907 bekend om de authenticiteit van zijn wijnen en werkt samen met wijnboeren uit verschillende Italiaanse regio's. Voor deze wijn uit de Marken vertrouwen ze op het Castel Sole-landgoed. Zodra de druiven de optimale rijpheid bereiken, worden ze met de hand geselecteerd en geoogst. Na zachte persing ondergaat het sap een traditionele fermentatie in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur, met een lange maceratie op de schillen. Nadat de alcoholische gisting is voltooid, worden de verschillende variëteiten geassembleerd en wordt de wijn gebotteld en op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is intens, robijnrood met paarse reflecties die neigen te vervagen.

  • Aan de neus Aan de neus

    In de neus heeft het boeket een elegante en wijnachtige uitstraling. Tonen van zwarte vruchten zoals zwarte kersen en pruimen worden vergezeld door florale nuances van viooltjes.

  • In de mond In de mond

    In de mond is de aanzet droog, smakelijk en harmonieus. De tannineontwikkeling is stevig en fluwelig. De volle en fruitige smaak blijft aanhouden tot de gebalanceerde en aanhoudende afdronk.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta

Meest gerenommeerde wijn Marche perfect combineren pasta, gegrild rood vlees kaas.

Ideaal gerecht: lasagne alla bolognese.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen