Solestà Rosso Piceno Superiore 2021 - Italiaanse rode wijn (Marche) 75cl

  • Solestà Rosso Piceno Superiore
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 14%
  • Bewaarpotentieel

    • 10-15 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

13,21 € incl. btw

15,98 € incl. btw

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Varkensvlees Begeleiding - Varkensvlees
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Velenosi

Deze Italiaanse wijn, de Solestà, afkomstig van het wijnhuis Velenosi in de regio Marche, roept een zonnige schittering op in de fles. De Solestà is een droge en rustige rode wijn met complexe aroma's en smaken. Kenners zullen de fruitige tonen en stevige structuur waarderen, een ware zonnestraal in elke slok!

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Marches
  • Druivensoort Druivensoort

    • Montepulciano 70%, Sangiovese 30%
  • Appellatie Appellatie

    • Rosso Piceno Superiore DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 10-12 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Oorsprong en wijnbereiding van de Solestà Rosso Piceno Superiore

Het wijnhuis Velenosi werd opgericht in 1984 door Hercules en Angela Velenosi. Ondanks moeilijke beginjaren is het nu een gerespecteerde wijnmakerij. Hun Solestà, waarvan de eerste jaargang dateert uit 2016, is geclassificeerd als Rosso Piceno DOC Superiore en heeft al vele prijzen gewonnen. Het is samengesteld uit twee inheemse druivenrassen uit Marche: 70% Montepulciano en 30% Sangiovese. De wijngaarden bevinden zich tussen 200 en 300 meter boven zeeniveau in de gemeenten Castel di Lama, Ascoli Piceno en Offida. De wijnstokken worden geleid volgens het cordon-systeem in voornamelijk klei-kalksteen bodems, onder de warme zon en met verfrissende zeewind.

De oogst vindt plaats in midden oktober, met de hand en in kleine kratten. De druiven worden ontsteeld en geperst, waarna ze gedurende 4 weken macereren met hun schillen. Het rijpingsproces duurt 10 tot 12 maanden in nieuwe eiken vaten, wat de wijn uiteindelijk kruidige tonen geeft. Tot slot volgt het bottelen en de commercialisering.

92 punten James Suckling

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is robijnrood, met granaatreflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    In de neus is het boeket intens fruitig en complex. Jamachtige tonen van aardbei, kers, rode bes, zwarte kers en braam vermengen zich met kruidige hints van tabak, nootmuskaat, kaneel en zoethout.

  • In de mond In de mond

    In de mond is de aanzet droog en gestructureerd, gevolgd door harmonieuze en smaakvolle tannines. De afdronk bevestigt de complexe aroma's met aanhoudende fruitige en kruidige tonen.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Varkensvlees Begeleiding - Varkensvlees

Dit is een Italiaanse wijn die goed smaakt bij rood vlees of varkensvlees, en ook bij kaas.

Ideëen voor gerechten: gegrilde entrecote met huisgemaakte puree.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen