Lambrusco: kenmerken van deze sprankelende Italiaanse wijn

Fris, zacht en aromatisch, Lambrusco belichaamt bij uitstek de dolce vita. Het verleidt de smaakpapillen van consumenten in Italië, maar ook over de hele wereld. Maar wat zijn de oorsprong en bijzonderheden van deze wijn? Italvin, een winkel die de verkoop van vele Italiaanse dranken aanbiedt, noemt de kenmerken van de sprankelende Lambrusco-wijn die in België wordt verkocht.

Lambrusco rood, wit of rosé: van druivenras tot appellatie

Italvin vous explique tout sur le vin pétillant Lambrusco

Beroemd om zijn verfijnde bruis, Lambrusco is beschikbaar in 3 kleuren, namelijk rood, wit en rosé, maar ook in diverse niveaus van restsuiker, namelijk droog, halfdroog en zoet. De gebruikte druivensoorten en de gekozen vinificatiemethode maken elke jaargang uniek, wat de rijkdom van deze sprankelende Italiaanse wijn uitmaakt.

Allereerst moet men weten dat Lambrusco zowel naar een groep druivenrassen als appellaties verwijst:

  • De Lambrusco druivenrassen: Met ongeveer zestig variëteiten worden de Lambrusco druivenrassen waarschijnlijk al sinds de Romeinse tijd geteeld. Vandaag de dag vind je ze voornamelijk in de wijnregio Emilia-Romagna, waar ze vandaan komen, maar ook in enkele andere regio's van Italië. De meest voorkomende variëteiten zijn Lambrusco Salamino, Maestri, Grasparossa en Sorbara.
  • De Lambrusco DOC en IGT appellaties: Hoewel er verschillende variëteiten van de druif bestaan, zijn er ook meerdere appellaties die profiteren van deze druiventypes. Enkele van de bekendste zijn Lambrusco DOC, Lambrusco di Sorbara DOC, Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC, Lambrusco di Modena DOC en Reggiano DOC. Om van de appellatie te kunnen profiteren, is een van de vereisten de lage alcoholgraad.

Velen vragen zich af hoe ze Lambrusco moeten drinken en met welke gerechten ze het kunnen combineren. Dankzij zijn aanzienlijke veelzijdigheid, past deze sprankelende wijn moeiteloos bij vele gerechten, van aperitief tot dessert, inclusief hoofdgerechten. Om volop van zijn aroma's te genieten, wordt aangeraden om hem te drinken bij een temperatuur tussen 12 en 14°C.

Het is dus heel goed mogelijk om hem goed gekoeld te serveren bij een aperitief op een warme zomerdag, en hem te combineren met antipasti, vleeswaren, kaas. Maar het is ook denkbaar om hem te serveren bij een gerecht zoals lasagne, pizza of een vleesgerecht. Merk op dat hij ook heel goed past bij wereldkeukens, waaronder Aziatische, Mexicaanse of Amerikaanse keukens.

Tot slot, hij past ook geweldig goed bij desserts en koekjes, wanneer het tijd is voor een zoete pauze.

Wil je deze sprankelende Italiaanse wijn in rood, wit of rosé in België kopen?

Dan is Italvin uw ideale partner! Ons team verwelkomt u in de winkel in Mons om u het beste advies te geven, maar levert ook overal in België via het e-commerce platform. Voor vragen nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen via telefoon of via het daarvoor bestemde formulier.

Notre sélection de vins

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen