Prosecco Cuvée Superiore Brut - Italiaanse mousserende wijn (Veneto) 75cl

  • Prosecco Cuvée Superiore Brut
  • Jaar van productie

    • Niet jaargeduid.
  • Alcoholpercentage

    • 11,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 2-3 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

16,04 € incl. btw

19,41 € incl. btw

  • Begeleiding Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts
  • Begeleiding Vis Begeleiding - Vis
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

San Giovanni Perini

Geproduceerd door de wijnkelder San Giovanni Perini in de heuvelachtige regio Valdobbiadene in Veneto, is de Prosecco Superiore DOCG een Italiaanse bruisende wijn met het label brut en fruitig. Het is een uitzonderlijke cuvée die kenmerkend is voor zijn terroir en waar Prosecco-liefhebbers van kunnen genieten tijdens een hele maaltijd.

  • Soort Soort

    • Mousserende wijn
  • Kleur Kleur

    • Wit
  • Regio Regio

    • Veneto
  • Druivensoort Druivensoort

    • Glera
  • Appellatie Appellatie

    • Prosecco Superiore Brut Conegliano e valdobbiadene DOCG
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 6°- 8°

Meer informatie

Oorsprong en vinificatie van Prosecco Cuvée Superiore Brut

Het Prosecco Cuvée Superiore Brut is afkomstig uit het prachtige gebied van Conegliano-Valdobbiadene, de bakermat van Prosecco sinds de oudheid. De bisschop van Poitiers zei in de zesde eeuw al dat dit "de plek is waar de wijnstok ontspruit onder de hoge bergen". Dit eeuwenoude wijngebied ligt in het noordoosten van Italië, is sinds 2009 geclassificeerd als DOCG en staat sinds 2019 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wijnen in deze classificatie moeten minimaal 85% van de inheemse druivensoort Glera bevatten. De wijngaarden van San Giovanni Perini groeien op de steile hellingen van Valdobbiadene, met een armere bodem en een ideale blootstelling aan de zon.

Vanwege de steile hellingen is mechanisatie onmogelijk. Het snoeien en oogsten gebeurt dus met de hand. De druiven worden voorzichtig geperst. Het verkregen sap ondergaat een eerste alcoholische fermentatie in temperatuurgecontroleerde tanks bij 16/18°C, gevolgd door een tweede fermentatie in gesloten tanks bij 15/16°C gedurende 8 dagen. Voor de ontwikkeling van de bubbels wordt de Martinotti-methode (of Charmat) vereist voor de wijnen van de appellation. De Prosecco Superiore DOCG rust vervolgens minimaal 30 dagen op de droesem voordat hij wordt geklaard, gedecanteerd, gefilterd en uiteindelijk gebotteld.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    La robe est jaune paille, avec des bulles fines et persistantes.

  • Aan de neus Aan de neus

    Le bouquet est parfumé et très fruité, avec des notes claires de pomme, de fleurs de glycine, et une légère touche de rose.

  • In de mond In de mond

    A la dégustation, ce pétillant brut est sec et harmonieux, avec une légère acidité qui apporte de la fraîcheur aux arômes.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Nagerechten of desserts Begeleiding - Nagerechten of desserts
  • Begeleiding Vis Begeleiding - Vis

Het is een veelzijdige bruisende witte wijn die perfect is van aperitief tot dessert. Het past perfect bij fijne en delicate gerechten.

Ideale gerecht: gerookte zalm mousse met blokjes feta.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen