Valpolicella Classico Superiore Zardini 2022 - Italiaanse rode wijn (Veneto)
-
- 2022
-
- 14%
-
- 75cl
-
- Stille wijn
-
Kleur
- Rood
-
Druivensoorten
- Corvina et Corvinone Veronese 80%
- Rondinella 20%
-
Regio
- Veneto
-
Appellatie
- Valpolicella Classico Superiore DOC
-
Rijping op vat
- 12 maanden
-
Serveertemperatuur
- 18°
Nu beschikbaar
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Deze Valpolicella DOC Classico Superiore-cuvée is vernoemd naar Caterina Zardini, ter ere van de vrouw van de oprichter van het Campagnola-landgoed. Deze rode wijn is gemaakt van een selectie van de beste druiven uit de heuvelachtige wijngaarden van de gemeente Marano di Valpolicella, in de provincie Verona, in Veneto.
-
Kleur
- Rood
-
Druivensoorten
- Corvina et Corvinone Veronese 80%
- Rondinella 20%
-
Regio
- Veneto
-
Appellatie
- Valpolicella Classico Superiore DOC
-
Rijping op vat
- 12 maanden
-
Serveertemperatuur
- 18°
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
Deze Valpolicella DOC Classico Superiore heeft een mooie intense granaatrode kleur.
-
Aan de neus
In de neus ontdekt men een geurig en kruidig boeket waarin men tonen van kersen, amandelen en tabak kan onderscheiden.
-
In de mond
In de mond heeft het een droge en omhullende smaak, vol warmte en rondheid, met een aangenaam bittere afdronk.
Wijn/spijs combinaties
-
Rood vlees
-
Wild
-
Lamsvlees
Prijzen
-
Gambero Rosso - Due bicchieri - Rouge
-
James Suckling - 91 points
-
Luca Maroni - 94 points
Speciaal aanbevolen om te combineren met pompoenrisotto. Deze Valpolicella Superiore zal ook uitstekend passen bij rood vlees, wild of lamskoteletten.
Meer info
Vinificatie van Valpolicella Classico Superiore Zardini
De wijngaard bevindt zich op een hoogte van 300 meter met een zuidwestelijke expositie en een bodem van Eocene kalksteen. De Valpolicella Classico Superiore Zardini is een blend van 80% Corvina en Corvinone Veronese, en 20% Rondinella. De druiven worden eind september met de hand geoogst en ondergaan vervolgens een natuurlijke droging (verschroming) van 20 dagen voordat ze worden geperst. De fermentatie vindt plaats bij een temperatuur van 25-26 °C met dagelijkse pigeages (of remontage, waarbij de hoed nat wordt gehouden om de extractie van tannines te bevorderen). Tenslotte rijpt de wijn gedurende 12 maanden in Slavonische eiken vaten en nog eens 6 maanden in de fles.
91 punti
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Andere wijnen van deze producent
-
Piuma Ripasso Della Valpolicella Superiore 2022 - Italiaanse rode wijn (Veneto)
13,98 €Wijn/spijs combinaties
-
Rood vlees
-
Wild
-
Pasta
-
Vleeswaren
Prijzen
-
Gambero Rosso - Due bicchieri
-
James Suckling - 93 points
-
Luca Maroni - 94 points
-
Rood vlees
-
Missoj Valpolicella Superiore Ripasso 2021 - Italiaanse rode wijn (Veneto)
18,13 €Wijn/spijs combinaties
-
Kazen
-
Rood vlees
-
Wild
Prijzen
-
Gambero Rosso - Due bicchieri - Rouge
-
James Suckling - 91 points
-
Luca Maroni - 94 points
-
Kazen
-
Le Bine Valpolicella Classico 2022 - Italiaanse rode wijn (Veneto)
12,20 €Wijn/spijs combinaties
-
Pasta
-
Wit vlees
-
Lamsvlees
-
Varkensvlees
-
Pasta
-
Amarone della Valpolicella - Italiaanse rode wijn (Veneto)
30,72 €Wijn/spijs combinaties
-
Kazen
-
Rood vlees
-
Wild
Prijzen
-
Gambero Rosso - Due bicchieri
-
James Suckling - 91 points
-
Luca Maroni - 94 points
Stevig -
Kazen