Masseria Maìme 2022 - Italiaanse rode wijn (Puglia)
-
- 2022
-
- 14,5%
-
- 75cl
-
- Stille wijn
-
- 10 jaar
-
Kleur
- Rood
-
Druivensoorten
- Negroamaro
-
Regio
- Apulië
-
Appellatie
- Salento IGT
-
Rijping op vat
- 12 maanden
-
Serveertemperatuur
- 18°
Nu beschikbaar
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Deze Italiaanse wijn is een eerbetoon aan het belangrijkste landgoed van het huis Tormaresca. Masseria Maìme is een geurige en elegante rode wijn, bedoeld voor degenen die op zoek zijn naar een fruitige en gebalanceerde wijn uit Puglia.
-
Kleur
- Rood
-
Druivensoorten
- Negroamaro
-
Regio
- Apulië
-
Appellatie
- Salento IGT
-
Rijping op vat
- 12 maanden
-
Serveertemperatuur
- 18°
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De kleur is intens robijnrood.
-
Aan de neus
Het boeket is zowel fruitig als bloemig: tonen van Morello-kersen en bosbessen vermengen zich met aangename geuren van rozen en viooltjes. Een vleugje zoethout voegt een subtiele nuance toe.
-
In de mond
In de mond begint het zacht en soepel, gevolgd door een elegante tannine-ontwikkeling. De afdronk is zeer evenwichtig en aanhoudend.
Wijn/spijs combinaties
-
Kazen
-
Rood vlees
-
Varkensvlees
De verfijning van deze Italiaanse wijn past perfect bij de typische keuken van Puglia, gegrild rood vlees en gerijpte kazen.
Ideaal gerecht: verbrande tarwe orecchiette met fava bonenpuree, zwarte olijven en gerijpte ricotta.
Meer info
Cultuur en wijnbereiding van de Masseria Maìme
Masseria Maìme is een eerbetoon aan het belangrijkste landgoed van het huis Tormaresca. Hoewel het sinds 1998 eigendom is van de familie Antinori, vertegenwoordigt Tormaresca de enige heropleving van inheemse druivensoorten in zijn regio. Messaieria Maìme is gemaakt van Negroamaro, een inheemse druivensoort uit Puglia, geproduceerd in de IGT Salento geclassificeerde wijngaarden van het gelijknamige landgoed. De wijngaarden bevinden zich tussen de zee en het bos, en in 2017 profiteerden ze van een droog klimaat, verfrist door de Tramontana, een noordenwind die voor goede temperatuurschommelingen zorgde gedurende de hele zomer.
De druiven werden geoogst tussen 19 en 23 september en zacht geperst. Het sap werd vervolgens overgebracht naar roestvrijstalen tanks met een temperatuurregeling tussen 26 en 28°C. Tijdens de maceratie op de schillen, die 15 tot 18 dagen duurde, werden zachte pomping en pigeage uitgevoerd. Na het aftappen werd de wijn overgebracht naar Franse en Hongaarse eiken vaten voor een rijping van 12 maanden met spontane malolactische gisting. Na het bottelen heeft de Masseria Maìme nog eens 20 maanden gerijpt voordat hij op de markt werd gebracht.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Andere wijnen van deze producent
-
Torcicoda Primitivo - Italiaanse rode wijn (Puglia)
19,35 €Wijn/spijs combinaties
-
Rood vlees
-
Pasta
De verfijning van deze Italiaanse wijn past perfect bij de typische keuken van Puglia, gegrild rood vlees en gerijpte kazen.
Ideaal gerecht: verbrande tarwe orecchiette met fava bonenpuree, zwarte olijven en gerijpte ricotta.
-
Rood vlees
-
Bocca di Lupo BIO - Italiaanse rode wijn (Puglia)
51,12 €Wijn/spijs combinaties
-
Kazen
-
Rood vlees
-
Wild
De verfijning van deze Italiaanse wijn past perfect bij de typische keuken van Puglia, gegrild rood vlees en gerijpte kazen.
Ideaal gerecht: verbrande tarwe orecchiette met fava bonenpuree, zwarte olijven en gerijpte ricotta.
Prijzen
-
James Suckling - 94 points
-
Kazen
-
Trentangeli BIO - Italiaanse rode wijn (Puglia)
18,30 €Wijn/spijs combinaties
-
Rood vlees
-
Pasta
-
Lamsvlees
-
Varkensvlees
De verfijning van deze Italiaanse wijn past perfect bij de typische keuken van Puglia, gegrild rood vlees en gerijpte kazen.
Ideaal gerecht: verbrande tarwe orecchiette met fava bonenpuree, zwarte olijven en gerijpte ricotta.
-
Rood vlees
-
Primitivo NePriCa 2023 - Italiaanse rode wijn (Puglia)
9,99 €Wijn/spijs combinaties
-
Kazen
-
Rood vlees
-
Lamsvlees
De verfijning van deze Italiaanse wijn past perfect bij de typische keuken van Puglia, gegrild rood vlees en gerijpte kazen.
Ideaal gerecht: verbrande tarwe orecchiette met fava bonenpuree, zwarte olijven en gerijpte ricotta.
-
Kazen
-
Calafuria Salento 2024 - Italiaanse roséwijn (Puglia)
15,51 €Wijn/spijs combinaties
-
Wit vlees
-
Schaal- en schelpdieren
-
Vis
-
Barbecue
De verfijning van deze Italiaanse wijn past perfect bij de typische keuken van Puglia, gegrild rood vlees en gerijpte kazen.
Ideaal gerecht: verbrande tarwe orecchiette met fava bonenpuree, zwarte olijven en gerijpte ricotta.
-
Wit vlees