Masseria Maìme 2019 - Italiaanse rode wijn (Puglia) 75cl

  • Masseria Maime
  • Jaar van productie

    • 2019
  • Alcoholpercentage

    • 14,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 10 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

25,20 € incl. btw

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Varkensvlees Begeleiding - Varkensvlees
In winkelwagen

Er is nog maar 1 artikel op voorraad

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Tormaresca / Antinori

Deze Italiaanse wijn is een eerbetoon aan het belangrijkste landgoed van het huis Tormaresca. Masseria Maìme is een geurige en elegante rode wijn, bedoeld voor degenen die op zoek zijn naar een fruitige en gebalanceerde wijn uit Puglia.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Apulië
  • Druivensoort Druivensoort

    • Negroamaro
  • Appellatie Appellatie

    • Salento IGT
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 12 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Cultuur en wijnbereiding van de Masseria Maìme

Masseria Maìme is een eerbetoon aan het belangrijkste landgoed van het huis Tormaresca. Hoewel het sinds 1998 eigendom is van de familie Antinori, vertegenwoordigt Tormaresca de enige heropleving van inheemse druivensoorten in zijn regio. Messaieria Maìme is gemaakt van Negroamaro, een inheemse druivensoort uit Puglia, geproduceerd in de IGT Salento geclassificeerde wijngaarden van het gelijknamige landgoed. De wijngaarden bevinden zich tussen de zee en het bos, en in 2017 profiteerden ze van een droog klimaat, verfrist door de Tramontana, een noordenwind die voor goede temperatuurschommelingen zorgde gedurende de hele zomer.

De druiven werden geoogst tussen 19 en 23 september en zacht geperst. Het sap werd vervolgens overgebracht naar roestvrijstalen tanks met een temperatuurregeling tussen 26 en 28°C. Tijdens de maceratie op de schillen, die 15 tot 18 dagen duurde, werden zachte pomping en pigeage uitgevoerd. Na het aftappen werd de wijn overgebracht naar Franse en Hongaarse eiken vaten voor een rijping van 12 maanden met spontane malolactische gisting. Na het bottelen heeft de Masseria Maìme nog eens 20 maanden gerijpt voordat hij op de markt werd gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is intens robijnrood.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is zowel fruitig als bloemig: tonen van Morello-kersen en bosbessen vermengen zich met aangename geuren van rozen en viooltjes. Een vleugje zoethout voegt een subtiele nuance toe.

  • In de mond In de mond

    In de mond begint het zacht en soepel, gevolgd door een elegante tannine-ontwikkeling. De afdronk is zeer evenwichtig en aanhoudend.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Varkensvlees Begeleiding - Varkensvlees

De verfijning van deze Italiaanse wijn past perfect bij de typische keuken van Puglia, gegrild rood vlees en gerijpte kazen.

Ideaal gerecht: verbrande tarwe orecchiette met fava bonenpuree, zwarte olijven en gerijpte ricotta.

Kwantiteitskorting(en)

Kwantiteit Korting U bespaart
6 -10% tot 15,12 €

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen