Pan Chardonnay 2022 - Italiaanse witte wijn (Abruzzen) 75cl
-
Jaar van productie
- 2022
-
Alcoholpercentage
- 14%
-
Bewaarpotentieel
- 5 jaar
-
Inhoud
- 75cl
15,10 € incl. btw
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Het wijnhuis Nestore Bosco, gevestigd in het betoverende Abruzzo-gebied, is verantwoordelijk voor de productie van deze meervoudig bekroonde Italiaanse wijn genaamd de Pan Chardonnay. Het is een zeer fruitige en gestructureerde witte wijn met intense aroma's en smaken. Elke slok neemt je mee op een reis naar Italië!
Deze wijn past uitstekend bij gegrilde vis, schaaldieren, wit vlees en pasta met romige sauzen.
Ideale gerechten: geroosterde zalm met citroen en kruiden.
-
Soort
- Stille wijn
-
Kleur
- Wit
-
Regio
- Abruzzen
-
Druivensoort
- Chardonnay 100%
-
Appellatie
- Colline Pescaresi IGP
-
Rijping op vat
- 10 maanden
-
Serveertemperatuur
- 12°- 14°
-
Prijzen
- Luca Maroni - 95 points
Meer informatie
Geschiedenis en wijnbereiding van Pan Chardonnay
Het landgoed werd opgericht in de heuvels van Pescara in 1897 door Giovanni Bosco. In 1983 besloot hij het te verplaatsen naar Nocciano, waar natuurlijke ondergrondse tunnels dienst doen als rijpingskelders. Zijn zoon, Nestore Bosco, en de erfgenamen blijven werken met authenticiteit, moderniteit en respect voor het milieu. De Pan Chardonnay is een witte wijn uit de Superiore-reeks, geclassificeerd als Colline Pescaresi IGP, en bestaat uitsluitend uit Chardonnay-druiven. Deze druivensoort uit de Abruzzen wordt geteeld in een cordon-systeem, in een bodem van kalksteen en plebejer (uit de Romeinse tijd). Het klimaat is warm en wordt getemperd door de zeewind van de Adriatische Zee. Het label op de fles is ontworpen in 1996 door Pietro Cascella. Het is een afbeelding van Pan, de Griekse god van de natuur, beschermer van kuddes en herders, die half mens en half geit was. In het oude Grieks wordt het woord "pan" vertaald als "landelijk".
De oogst vindt plaats begin september. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens naar de kelder gebracht om te worden geselecteerd en geperst. Van fermentatie tot rijping vindt het hele vinificatieproces plaats in eikenhouten vaten. Na de alcoholische en malolactische gisting komt de fase van handmatig roeren: de droesem wordt tijdens de rijping regelmatig opnieuw gemengd. De Abruzze wijn wordt vervolgens gedurende 10 maanden in dezelfde eiken vaten gerijpt. Na het bottelen van de witte wijn rijpt de Pan Chardonnay nog 6 maanden in de ondergrondse tunnels.
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk |
Proeverij
-
Visueel
De intense goudgele kleur nodigt uit om meteen over te gaan tot proeven!
-
Aan de neus
De neus is fris, complex en uiterst fruitig: rijpe gele vruchten en bananentonen vermengen zich met subtiele citrusgeuren. Aromatische noten van honing, geroosterde koffie en vanille vervolledigen dit intense boeket.
-
In de mond
De mond is krachtig, zijdezacht en aanhoudend. De fruitige nuances die op de neus werden gedetecteerd, komen intens naar voren, met een nadruk op exotisch fruit, ananas en grapefruit. De bananentonen onthullen zich tijdens de lange afdronk.
Prijzen
- Luca Maroni - 95 points
Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Wit vlees
- Schaal- en schelpdieren
- Vis
Deze witte wijn past uitstekend bij champignons, wit vlees, vis, schaaldieren en kaas.
Ideale gerechten: gratin van kip, champignons en groene olijven.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Accessoires
-
Pan Cerasuolo d'Abruzzo Superiore 2022 - Italiaanse roséwijn (Abruzzen)
11,59 €Prijzen
- Luca Maroni - 92 points
Wijn/spijs combinaties
- Pizza's
- Pasta
- Wit vlees
- Vis
-
Storica Montepulciano d'Abruzzo 2020 - Italiaanse rode wijn (Abruzzen)
11,59 €Prijzen
- Luca Maroni - 92 points
Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Pasta
- Varkensvlees
-
Pan Montepulciano d'Abruzzo 2017 - Italiaanse rode wijn (Abruzzen)
17,76 €Wijn/spijs combinaties
- Kazen
- Rood vlees
- Wild
- Varkensvlees