Cannonau di Sardegna Riserva 2019 - Italiaanse rode wijn (Sardinië) 75cl
-
Jaar van productie
- 2019
-
Alcoholpercentage
- 13,5%
-
Bewaarpotentieel
- 5-7ans
-
Inhoud
- 75cl
11,89 € incl. btw
14,39 € incl. btw
- Begeleiding Kazen
- Begeleiding Rood vlees
- Begeleiding Wild
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Ontstaan uit de meest iconische druivensoort van Sardinië, is deze Italiaanse wijn geclassificeerd als DOC en wordt geproduceerd door het huis Sella & Mosca. De Cannonau di Sardegna zal liefhebbers van typische en harmonieuze Sardijnse wijn zeker bekoren.
-
Soort
- Stille wijn
-
Kleur
- Rood
-
Regio
- Sardinië
-
Druivensoort
- Cannonau 100%
-
Appellatie
- Cannonau di Sardegna Riserva DOC
-
Rijping op vat
- Minimaal 12 maanden
-
Serveertemperatuur
- 18°
Meer informatie
Oorsprong en vinificatie van Cannonau di Sardegna Riserva
Het landgoed Sella & Mosca werd meer dan een eeuw geleden opgericht in 1899 door twee Italianen uit Piemonte: de heer Sella, een ingenieur, en de heer Mosca, een advocaat. Sindsdien heeft dit symbool van de heropleving van de Sardijnse wijnbouw zijn wijngaarden beheerd met respect voor tradities, innovatieve methoden en ecologische duurzaamheid. De Cannonau di Sardegna is gemaakt van 100% Cannonau, de inheemse druivensoort van Sardinië, geteeld in het zuidoosten van het eiland, in wijngaarden met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar. De wijnstokken worden geteeld volgens het cordon-geëpeerde systeem, in zanderige grond en onder de zachte zon die wordt getemperd door de noordoostelijke wind, die een ideale zeewind met zich meebrengt voor de druivensoort.
De oogst wordt zowel handmatig als machinaal uitgevoerd. De druiventrossen worden geselecteerd en geoogst zodra ze hun optimale rijpheid hebben bereikt. De druiven worden snel naar de wijnkelder gebracht, waar ze voorzichtig worden geperst. De traditionele vinificatie begint, met 12 dagen gisting en maceratie op de schillen in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen van 18 tot 28°C. Na de malolactische gisting wordt de Cannonau vervolgens overgebracht naar eiken vaten voor een minimale rijping van 12 maanden. Na het bottelen wordt de Cannonau Riserva nog eens 2 jaar verder gerijpt voordat hij op de markt wordt gebracht.
Profiel van de wijn
Licht | Krachtig | |
Zoet | Zuur | |
Droog | Rijk | |
Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De kleur is intens robijnrood.
-
Aan de neus
De neus is complex, volwassen en verfijnd: frisse viooltjesnoten vermengen zich perfect met aroma's van jam, pruim, zwarte bes en oosterse specerijen.
-
In de mond
In de mond is de wijn droog, goed gestructureerd en zeer goed in balans tussen alcoholische warmte en fruitige frisheid. De tannines zijn diep en leiden naar een lange, zijdezachte en kruidige afdronk.
Voedsel / en wijncombinaties
- Begeleiding Kazen
- Begeleiding Rood vlees
- Begeleiding Wild
Deze rijke wijn is ideaal om te combineren met gegrild rood vlees, wild en kazen met karakter.
Idee voor een gerecht: fazant met bosgroenten.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven