Branciforti Nero d'Avola 2021 - Italiaanse rode wijn (Sicilië) 75cl

  • Branciforti Nero d'Avola
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 5 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

7,73 € incl. btw

9,35 € incl. btw

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wit vlees Begeleiding - Wit vlees
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Firriato

Deze Siciliaanse rode wijn wordt geproduceerd in de provincie Trapani, in het hart van een ideale regio voor de wijnbouw. De Branciforti Nero d'Avola weerspiegelt een typisch terroir en is authentiek! Het zal liefhebbers van krachtige en smaakvolle rode wijn bekoren.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Sicilië
  • Druivensoort Druivensoort

    • Nero d'Avola 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Sicilia DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 2 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Oorsprong en vinificatie van Branciforti Nero d'Avola

Dit Italiaanse wijngebied komt voort uit de wijngaarden van het Firriato-huis, die groeien in een klei- en mineraalrijke bodem op het landgoed Gelso Grande, tussen de Egadische eilanden en de berg Erice. Met een Guyot-snoeisysteem groeien de wijnstokken in een cordon-achtig systeem op een hoogte van 300 meter, met een zuidelijke blootstelling. Deze wijn, geclassificeerd als IGT Terre Siciliane (Typische Geografische Aanduiding van Sicilië), is samengesteld uit 100% Nero d'Avola, een typische druivensoort van Sicilië die langzaam rijpt onder de Siciliaanse zon.

Sinds de eerste jaargang in 2003 worden de druiven met de hand geoogst. De druiven worden geplukt gedurende de laatste 10 dagen van september. Na een traditionele rode vinificatie in roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling, ondergaan de druiven een fermentatie van 10 dagen bij 26°C. Vervolgens rijpen de druiven twee maanden in Amerikaanse eiken vaten. Tot slot rijpt de rode wijn nog een maand in de fles voordat hij wordt verkocht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is intens, robijnrood met paarse reflecties.

  • Aan de neus Aan de neus

    In de neus is het boeket rijk aan nuances van rood en zwart fruit zoals kersen en pruimen. Men kan ook subtiele kruidige tonen van peper en kaneel ruiken.

  • In de mond In de mond

    In de mond is de aanzet smakelijk. De tannines zijn zacht en er zijn subtiele tonen van eikenhout en vanille te proeven. De afdronk is een harmonie van aanhoudende smaken.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wit vlees Begeleiding - Wit vlees

Het gaat perfect samen met rood vlees, wit vlees, gerijpte kazen en pittige gerechten.

Idee voor een gerecht: rosbief met vier kruiden (koriander, komijn, kurkuma, paprika).

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen