Brunello di Montalcino BIO 2018 - Italiaanse rode wijn (Toscane) 75cl

  • Brunello di Montalcino 2016
  • Jaar van productie

    • 2018
  • Alcoholpercentage

    • 14,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 15-20 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

34,69 € incl. btw

41,97 € incl. btw

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
  • Begeleiding Charcuterie Begeleiding - Charcuterie
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Col d'Orcia

Geproduceerd volgens biologische landbouwprincipes door het landgoed Col d'Orcia in Zuidoost-Toscane, is de Brunello di Montalcino een mythische Italiaanse rode wijn. Het is een droge rode wijn, met intense aroma's en een volle smaak.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Toscane
  • Druivensoort Druivensoort

    • Sangiovese 100%
  • Appellatie Appellatie

    • Brunello di Montalcino DOCG
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 4 jaar
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°-20°

Meer informatie

Herkomst en creatie van Brunello di Montalcino BIO

Col d'Orcia is het grootste biologische landgoed in Toscane. Gelegen in de provincie Siena, produceert het deze Toscaanse wijn in de heuvels van Sant'Angelo. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 meter en zijn op het zuiden gericht, wat optimale klimatologische omstandigheden biedt voor de rijping van de druiven: milde winters, regenachtige lentes en hete zomers zijn ideale omstandigheden voor deze wijn die al sinds de 19e eeuw wordt geproduceerd. Zoals vereist door de DOCG-classificatie van dit wijngebied, bestaat de Brunello di Montalcino uitsluitend uit Sangiovese, een oude druivensoort uit Toscane.

Oogsten en vinificatie van deze biologische Toscaanse wijn

De druiven worden met de hand geoogst tussen eind september en begin oktober. De beste trossen worden zorgvuldig geselecteerd in de wijngaarden en vervolgens op sorteertafels in de wijnmakerij. De fermentatie met schil duurt 18 tot 20 dagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 28°C. De tanks zijn breed en laag, wat de extractie van tannines efficiënter maakt. De wijn rijpt 4 jaar in Slavonische en Allier eiken vaten. De biologische wijn blijft minimaal 12 maanden rijpen in flessen in thermo-gecontroleerde ruimtes.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is robijnrood met granaattinten.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is levendig en complex, met tonen van rijpe rode vruchten en pruimenjam. Later komen kruidige aroma's van vanille en eiken naar voren.

  • In de mond In de mond

    In de mond is het een wijn met een uitstekende structuur, vol, krachtig en zeer evenwichtig. De tannines zijn omhullend en leiden naar een aangenaam fruitige en aanhoudende afdronk.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Wild Begeleiding - Wild
  • Begeleiding Charcuterie Begeleiding - Charcuterie

Deze Toscaanse wijn past uitstekend bij rood vlees, wild, charcuterie en gerijpte kazen.

Ideaal gerecht: wildzwijnbolognese.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen