Valpolicella Classico 2021 - Italiaanse rode wijn (Veneto) 75cl

  • Valpolicella DOC Classico
  • Jaar van productie

    • 2022
  • Alcoholpercentage

    • 12,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 2-3 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

10,39 € incl. btw

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Pizza's Begeleiding - Pizza's
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • -10 % uit van 6 producten gekocht

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Campagnola

In de provincie Verona, in het noordoosten van Italië, produceert de familie Campagnola Valpolicella Classico. Deze rode wijn, zowel droog als evenwichtig, zal in de smaak vallen bij alle liefhebbers van traditionele Italiaanse wijn.

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Veneto
  • Druivensoort Druivensoort

    • Corvina Veronese 40%, Corvinone Veronese 40%, Rondinella 20%
  • Appellatie Appellatie

    • Valpolicella Classico DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • Nee
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Teelt en vinificatie van Valpolicella Classico

Het Valpolicella-gebied, geclassificeerd als DOC en algemeen bekend als "de Parel van Verona", is een van de weinige wijnstreken die hersteld is van de phylloxera-epidemie in de 19e eeuw. De wijngaarden bevinden zich aan de voet van de Monti Lessini, op hoogtes variërend van 150 tot 450 meter. De bodem bestaat voornamelijk uit moraine grind, en het klimaat is mild en droog. De drie druivensoorten uit de regio Veneto die worden gebruikt voor de productie van Valpolicella Classico zijn Corvina Veronese (40%), Corvinone Veronese (40%), en Rondinella (20%). Deze wijngaarden profiteren van de koelte die het Gardameer brengt, wat helpt om de temperatuurstijging te beperken.

Het huis Campagnola combineert traditie en moderniteit om deze Veronese rode wijn met trots te produceren. De druiven worden rijp met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd en voorzichtig geperst. Na 10 dagen maceratie op de schillen en dagelijkse overpompingen, ondergaat het sap fermentatie in roestvrijstalen tanks met gecontroleerde temperatuur, die niet hoger is dan 25°C. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en op de markt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is robijnrood, met lichte granaatachtige reflecties na veroudering.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is wijnachtig en licht kruidig, maar blijft toch delicaat. Aan het einde van de geur komen aroma's van rood fruit en pruim naar voren.

  • In de mond In de mond

    Op het gehemelte is de wijn droog maar evenwichtig. Een lichte bitterheid verschijnt voor een frisse en lange afdronk. De balans tussen zoetheid en zuurgraad is perfect.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Pizza's Begeleiding - Pizza's
  • Begeleiding Pasta Begeleiding - Pasta

Deze traditionele Italiaanse wijn past perfect bij pizza's, pasta's met gegrild vlees en kazen.

Ideetje voor een gerecht: Veneziaanse focaccia.

Kwantiteitskorting(en)

Kwantiteit Korting U bespaart
6 -10% tot 6,24 €

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen