Maiana Rosso Salice Salentino 2021 - Italiaanse rode wijn (Puglia) 75cl

  • Maiana Rosso
  • Jaar van productie

    • 2021
  • Alcoholpercentage

    • 13,5%
  • Bewaarpotentieel

    • 5 jaar
  • Inhoud

    • 75cl

8,89 € incl. btw

10,76 € incl. btw

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Charcuterie Begeleiding - Charcuterie
In winkelwagen

Nu beschikbaar

  • Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
  • Deskundig advies
  • Betaling 100% veilige
  • Wijnkelder in Mons

Leone de Castris

Gemaakt van een van de meest iconische druivensoorten uit Zuid-Italië, de Maiana Rosso Salice Salentino is een fruitige rode wijn met fluweelzachte smaken. Een Italiaanse wijn die je zeker moet ontdekken!

  • Soort Soort

    • Stille wijn
  • Kleur Kleur

    • Rood
  • Regio Regio

    • Apulië
  • Druivensoort Druivensoort

    • Negroamaro 90%
    • Malvasia Nera di Lecce 10%
  • Appellatie Appellatie

    • Salice Salentino DOC
  • Rijping op vat Rijping op vat

    • 6 maanden
  • Serveertemperatuur Serveertemperatuur

    • 18°

Meer informatie

Cultuur en vinificatie van de Maiana Rosso Salice Salentino

Het huis Leone de Castris werd opgericht in 1665. Sindsdien produceert het wijn met respect voor de familietraditie, waarbij het terroir dat het heeft zien ontstaan en groeien wordt benadrukt. De wijngaarden grenzen aan olijfgaarden en zijn voornamelijk gelegen in de hak van Italië, in het hart van het DOC-geclassificeerde gebied van Salice Salentino. De wijnstokken groeien in het Guyot-systeem op een bodem met een gemiddelde textuur en in een ideaal klimaat dat een optimale rijping van de druiven mogelijk maakt. De Maiana Rosso bestaat uit twee typische druivensoorten uit Puglia: 10% Malvasia Nera en 90% Negroamaro. Deze laatste is al meer dan 1500 jaar het embleem van de Apulische wijnbouw en geeft de wijnen complexe kenmerken.

De druiven worden eind september met de hand geoogst. Vervolgens worden ze zorgvuldig geselecteerd en minstens 10 dagen gemacereerd bij een gecontroleerde temperatuur van 20 tot 22°C. Na de malolactische fermentatie rijpt de rode wijn ongeveer 6 maanden in eiken vaten. Daarna wordt hij gebotteld, waar hij nog eens 3 maanden verder rijpt voordat hij op de markt wordt gebracht.

Profiel van de wijn

Licht

(+ d'infos)

Krachtig
Zoet

(+ d'infos)

Zuur
Droog

(+ d'infos)

Rijk
Soepel

(+ d'infos)

Tanninerijk

Proeverij

  • Visueel Visueel

    De kleur is diep en intens rood.

  • Aan de neus Aan de neus

    Het boeket is fruitig met tonen van rijpe pruimen, bijna jamachtig, aangevuld met kruidige vanillearoma's.

  • In de mond In de mond

    De smaak is typerend voor de Negroamaro-druif: diep en fruitig, met subtiele tannines die aanhouden tot aan de afdronk. Het is een aangenaam kruidige en lange Italiaanse wijn.

Voedsel / en wijncombinaties

  • Begeleiding Kazen Begeleiding - Kazen
  • Begeleiding Rood vlees Begeleiding -  Rood vlees
  • Begeleiding Charcuterie Begeleiding - Charcuterie

De smaken komen uitstekend tot hun recht bij gegrild of geroosterd rood vlees, charcuterie en pittige kazen.

Gerechtidee: een typische vleeswarenplank uit Puglia met Salsiccia, Pancetta, Guanciale, Faeto-ham en Capocollo di Martina Franca, geserveerd met Altamura-brood.

Recensies

U moet inloggen om een reactie te geven

Log in

Accessoires

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Google kan uw persoonlijke gegevens en cookies gebruiken om haar advertenties te personaliseren.

Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Subtotaal van uw winkelwagen (1 item) :
Mijn winkelwagen Doorgaan met winkelen