Le Bine Valpolicella Classico 2023 - Italiaanse rode wijn (Veneto)
-
- 2023
-
- 13%
-
- 75cl
-
- Stille wijn
-
- 3-5 jaar
-
Kleur
- Rood
-
Druivensoorten
- Corvina Veronese 70%, Rondinella 30%
-
Regio
- Veneto
-
Appellatie
- Valpolicella Classico DOC
-
Rijping op vat
- 4-6 maanden
-
Serveertemperatuur
- 16°- 17°
Nu beschikbaar
- Sinds1978Professioneel in Italiaanse wijnen
- Deskundig advies
- Betaling 100% veilige
- Wijnkelder in Mons
Ook bekend als “Le Bine”, belichaamt de Valpolicella DOC Classico van Campagnola de charme van een grote Italiaanse rode wijn uit het noordoosten. Gemaakt van Corvina Veronese (70%) en Rondinella (30%), weerspiegelt hij de rijkdom van het Venetiaanse terroir. In de mond combineert zijn droge smaak een zachte fluweligheid met een elegante afdronk. Een tijdloze klassieker die uitnodigt om herontdekt te worden.
-
Kleur
- Rood
-
Druivensoorten
- Corvina Veronese 70%, Rondinella 30%
-
Regio
- Veneto
-
Appellatie
- Valpolicella Classico DOC
-
Rijping op vat
- 4-6 maanden
-
Serveertemperatuur
- 16°- 17°
Profiel van de wijn
| Licht | Krachtig | |
| Zoet | Zuur | |
| Droog | Rijk | |
| Soepel | Tanninerijk |
Proeverij
-
Visueel
De Valpolicella DOC Classico heeft een robijnrode kleur.
-
Aan de neus
In de neus komt een distinct kruidig boeket naar voren.
-
In de mond
In de mond wordt zijn droge smaak gewaardeerd, met een zekere zachtheid die zowel zoet als aanhoudend is.
Wijn/spijs combinaties
-
Pasta
-
Wit vlees
-
Lamsvlees
-
Varkensvlees
Deze wijn past perfect bij pastagerechten, maar ook bij lamsvlees, kip, rood vlees en kaas.
Meer info
Le Bine Valpolicella Classico: een traditioneel rijpingsproces
Afkomstig uit Valpolicella, Verona en Veneto, is de Corvina Veronese-druif een variëteit die krachtige en intense smaken oplevert die we graag terugvinden in rode wijn. Aan de andere kant voegt de Rondinella-druif meer rondheid toe. Elk van de trossen die deze flessen vormen, wordt met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat de druiven goed rijp zijn en volledig zijn uitgegroeid. De rijping vindt plaats in grote eiken vaten uit Slavonië en duurt 4 tot 6 maanden. De wijn in de fles blijft vervolgens nog 3 maanden evolueren voordat hij al zijn smaken vrijgeeft. Dit proces resulteert in wijn met 13% alcohol, een totale zuurgraad van 5,7 g/l en een restsuikergehalte van 6,5 g/l, waardoor hij zeer fruitig is in de mond.
Recensies
U moet inloggen om een reactie te geven
Andere wijnen van deze producent
-
Valpolicella Classico - Italiaanse rode wijn (Veneto)
10,39 €Wijn/spijs combinaties
-
Kazen
-
Pizza's
-
Pasta
Deze wijn past perfect bij pastagerechten, maar ook bij lamsvlees, kip, rood vlees en kaas.
-
Kazen
-
Valpolicella Classico Superiore Zardini 2022 - Italiaanse rode wijn (Veneto)
17,46 €Wijn/spijs combinaties
-
Rood vlees
-
Wild
-
Lamsvlees
Deze wijn past perfect bij pastagerechten, maar ook bij lamsvlees, kip, rood vlees en kaas.
Prijzen
-
Gambero Rosso - Due bicchieri - Rouge
-
James Suckling - 91 points
-
Luca Maroni - 94 points
-
Rood vlees